Zwerfafval opruimen voor project in Swaziland

maandag 7 juni 2021 15:44

Blik op Zeewolde- Tussen de 50 en de 60 jongeren en hun begeleiders gaan op 18 juni straten en hotspots van en in ons dorp vrij maken van zwerfafval. De jongeren vormen het Unlimited Youth team van de EGZ (Evangelische gemeente)jeugd. De jongeren doen dit voor de stichting ‘Hart voor Swailand’ dat is opgezet door oud- Zeewoldenaren Anne en Birgitte van der Zaag. Het doel om geld in te zamelen is in het bijzonder het project ‘Jabula: a place of happiness’.

Anne en Birgitte van der Zaag zijn in 2013 begonnen aan hun missie: omzien naar kwetsbare (jonge) mensen in Swaziland, wat tegenwoordig Eswatini heet. In april 2020 is een stuk land aangekocht waar nu een activiteitencentrum gebouwd wordt. In dit ontmoetingscentrum wordt omgezien naar elkaar, maar het bouwen van dit centrum kost natuurlijk geld.

‘Het idee van de thuisfront-commissie  was eigenlijk om een sponsorloop te houden maar bij nader inzien leek dat ook wel een klein beetje een zinloze moeite’ zegt Henk van Vulpen van de EGZ. ‘Mooi om te sponsoren maar wat schiet het dorp daarmee op? Als we de energie nu eens steken in het opruimen van zwerf-straatafval dan houden we er ook nog een mooie woonomgeving aan over was de gedachte. Iets waaraan we ook waarde hechten, de mensen zijn als beheerders (rentmeesters) aangesteld voor de natuur en omgeving zo geloven wij vanuit onze christelijke overtuiging. Dat dragen we dan ook nog eens extra uit, niet alleen zeggen en vinden maar ook doen! Mooi dat de jeugd en jeugdleiders de handen uit de mouwen steken en zo een statement maken.’

Ook bijdrage? Kijk dan voor meer informatie op www.hart-voor-swaziland.nl of maak uw gift over naar Evangelische Gemeente Zeewolde, IBAN nummer: NL73 SNSB 0939 0963 90 o.v.v. Jabula Unlimited.