Zuinig en slim omgaan met drinkwater

woensdag 1 juli 2020 14:10

Blik op Zeewolde- Water, het lijkt in overvloed aanwezig, maar in periodes van droogte is er soms een sproeiverbod merken we dat dat niet vanzelfsprekend zo is. Slim  omgaan met water is zaak. Hoe kan je water besparen? Wist je bijvoorbeeld dat je met regenwater niet alleen jouw planten prima water kunt geven, maar ook je auto schoon kunt maken of ramen mee kunt lappen? Dat scheelt water uit de kraan en geld uit de portemonnee. Andere tips om water te besparen lees je op www.duurzaaminzeewolde.nl.

Haal een gratis douchezandloper op bij het Energieloket Flevoland
Door een minuut korter te douchen kan je zo’n 42 liter per persoon per week besparen! Kom langs bij het Energieloket en haal een gratis douchezandloper op. Bekijk openingstijden op www.energieloketflevoland.nl.

Er zijn ook innovatieve oplossingen zoals de Rainblock, een regenwaterschutting of een muur en is eenvoudig te koppelen aan de regenpijp. Het maakt het opvangen en gebruiken van regenwater zichtbaar. Ken je een duurzaam initiatief? Deel het op duurzaaminzeewolde.nl

Vakantie zonder vliegen? Geniet van de mooiste water uitjes in Flevoland. Volg @duurzaamzeewolde op facebook en twitter voor tips.