Vaccinatielocatie sporthal De Horst geopend

vrijdag 7 mei 2021 11:09

Blik op Zeewolde- Inwoners uit Zeewolde en bewoners uit de regio kunnen vanaf vandaag terecht voor hun corona-vaccinatie in de sporthal De Horst. Burgemeester Gerrit Jan Gorter bracht daarom vandaag een bezoek aan de locatie en nam voor de medewerkers wat lekkers voor bij de koffie mee.

Met vier priklijnen waar per dag ca. 450 mensen worden gevaccineerd levert GGD Flevoland in Zeewolde (en in de regio) een nieuwe bijdrage aan het bestrijden van het corona-virus. Eerder al waren er in Emmeloord, Lelystad, Almere en Dronten vaccinatielocaties geopend. Momenteel worden de mensen uit het geboortejaar tot 1955 gevaccineerd. Het vaccin dat wordt gegeven is Pfizer.

Burgemeester Gerrit Jan Gorter heeft ervoor gepleit dat inwoners van Zeewolde terecht kunnen in eigen dorp. “Het is mooi dat inwoners nu voor zowel testen als vaccinatie in het dorp kunnen blijven.”

GGD Flevoland gaat in eerste instantie om de twee weken gedurende een week vaccineren in Zeewolde. In de week dat er niet gevaccineerd wordt in De Horst, vaccineert de GGD in Dronten. De locatie daar is afgelopen maandag 4 mei in gebruik genomen. Er wordt wekelijks op donderdag gewisseld tussen de locaties. GGD Flevoland heeft voor deze dag gekozen vanwege de aanleveringsmomenten van de vaccins.

Het RIVM en/of de huisartsen verzenden de uitnodigingen waarin het speciale afsprakennummer staat vermeld. Vaccins worden alleen gezet op afspraak en bij de doelgroep die volgens de planning aan de beurt is. Voor meer informatie kijk ook op: coronavaccinatie.nl