Tulpenroute Flevoland kijkt terug op geslaagde editie

dinsdag 11 mei 2021 14:33

Blik op Zeewolde- De tulpenroute Flevoland is dan nu echt afgelopen. Bezoekers kwamen de afgelopen weken van heinde en ver naar Flevoland om een glimp op te vangen van de kleurrijke tulpenvelden. Het was een bijzondere editie, die met extra coronamaatregelen wél door kon gaan. Vanwege het koude voorjaar stonden de tulpen dit jaar later in bloei en daarom werd op het laatste moment de startdatum een week verschoven.

De organiseerde introduceerde dit jaar voor het eerst tickets voor de autoroute, om zo de drukte te kunnen spreiden. De verwachting was dat niet iedereen even blij zou zijn om tickets te moeten kopen, en de reacties waren wisselend, maar uiteindelijk waren de bezoekaantallen bijna gelijk aan voorgaande jaren.

Met een autoticket kon je met de app izi.TRAVEL de route volgen. Tijdens de reis kregen bezoekers dan van alles te horen over Flevoland. Mariska is erg enthousiast over de app. ‘Door izi.TRAVEL te gebruiken, hebben we mensen veel meer informatie kunnen geven. Veel bezoekers waren onder de indruk. Niet alleen van de app, maar ook van het landschap. Door de tijdsloten kon ook meer aandacht geven worden aan de bezoekers, omdat het wat rustiger was op de erven van bedrijven die meehielpen aan de tulpenroute.

Naast autoroutes had Tulpenroute Flevoland ook dit jaar weer fiets- en wandelroutes. De kaarten van deze routes waren op de website te vinden. Voor de volgende editie wordt gedacht aan meer wandelroutes. De wens is om Almere meer te verbinden met de routes vanwege de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade. Daarnaast wordt nagedacht over bustours.

Hoe mooi ook, de tijd van het tulpen koppen is aangebroken. De bloemen worden van de bol afgehaald door een machine, waarna de bollen een tijdje rijpen in de grond. Daarna is het tijd voor het rooien.

www.tulpenrouteflevoland.nl