Tuinvrijwilligers krijgen gratis buitenplantje en bloemenzaad

zaterdag 17 april 2021 20:29

Blik op Zeewolde- De maand april is een goede maand om in de tuin aan de slag te gaan! Helaas kan niet iedereen makkelijk zijn eigen tuin opknappen, soms is er wat hulp van vrijwilligers nodig. Daarom organiseert het team van ‘Zeewoldevoorelkaar’ de tiptoptuinenmaand waar zij proberen zoveel mogelijk enthousiaste tuinvrijwilligers in te zetten om inwoners te helpen die zelf niet zo makkelijk in de tuin aan de slag kunnen.

Denk aan ouderen, mensen met een beperking, (chronische) ziekte of andere hindernissen om de tuin zelf aan te pakken. Als waardering voor deze inzet stelt Cindy Bakker van tuincentrum Oosteinde  gratis perkplantjes en bloemzaadjes beschikbaar voor tuinvrijwilligers die in april voor anderen aan de slag gaan!

Begin dit jaar zijn al tientallen tuinvragen binnengekomen via de hulplijn 036-5224655 van Welzijn Zeewolde en gematcht aan een vrijwilliger van het vrijwilligersplatform Zeewoldevoorelkaar. Maar inmiddels liggen er alweer nieuwe vragen op de mat en is het team op zoek naar meer enthousiastelingen!

Elk jaar worden in de lente erg veel vragen over het opknappen van tuinen geplaatst. Vooral heggen snoeien en het lenteklaar maken van de tuinen zijn favoriet. Daarom is er dit jaar voor gekozen om extra aandacht aan deze hulpvragen te besteden en zoveel mogelijk mensen op te roepen om te helpen tijdens de Tip Top Tuinen maand!  Vrijwilligers kunnen zich via de website opgeven om vervolgens zelf een afspraak in te plannen of bemiddeld worden door het team van Zeewoldevoorelkaar. Mensen die hulp nodig hebben worden uitgenodigd om hun hulpvraag op het online platform te plaatsen of te melden via de hulplijn.

Meedoen met de tiptoptuinenmaandis heel simpel. Je kunt je aanmelden via www.zeewoldevoorelkaar.nl. Zodra je een account hebt aangemaakt en bent ingelogd, kun je direct een berichtje sturen naar iemand die hulp nodig heeft. Samen spreek je een datum en tijd af – en dan help je in een tuin. Zie je op het moment van inschrijving even geen vraag of heb je liever nog even persoonlijk contact? Neem dan contact op met ons team via info@zeewoldevoorelkaar.nl of bel naar 036-5224655. Op vertoon van de tegoedbon in de bevestigingsmail van Zeewoldevoorelkaar kan vervolgens het cadeautje worden opgehaald van 3 tot en met 7 mei bij Tuincentrum Oosteinde Zeewolde.

Kijk voor meer informatie over deze actie op https://www.zeewoldevoorelkaar.nl/tiptop-tuinen-maand