Schoolplein vergroenen alternatief voor boomfeestdag

zaterdag 22 mei 2021 13:00

Blik op Zeewolde- Boomfeestdag ging dit jaar door coroana niet door. Daarom heeft de gemeente de basisscholen gevraagd om een voorstel te doen om schoolpleinen groener te maken, dus minder bestrating en meer planten, struiken of bomen. Een aantal basisscholen gaf gehoor aan de vraag van de gemeente. Die projecten zijn gestart en sommige zijn al uitgevoerd.

De De Regenboog/Christiaan Huygensschool heeft de tegels naast het hek bij de school weggehaald. De strook die ontstond is voorzien van groenblijvende struiken die in de winter en het vroege voorjaar bloeien. Als de struiken straks een haag vormen, dan kunnen de kinderen die gebruiken als extra verstopplek.

Bij de Kaleidoscoop heeft de gemeente planten geleverd voor de boomspiegels, dat is het stuk grond rond de stam van de boom. De boomspiegels zijn opgefleurd met bloeiende planten in de kleuren van de school. De planten staan er al in.

De Omniumschool krijgt deze week hout om een moestuinbak te maken waar later tomaten en aardbeien in kunnen worden gezet. Het zaaigoed regelt de school zelf.

Leuk om te zien dat ook op kleine schaal leuke dingen zijn te bereiken.

 

De foto is gemaakt bij De Regenboog/Christiaan Huygensschool.