Scholen zoeken alternatieven voor groep 8

zaterdag 4 juli 2020 14:51

Blik op Zeewolde- Basisscholen zoeken allemaal alternatieven voor het afscheid van hun laatstejaars. Groep 8 van ’t Wold gaat normaliter op kamp naar Ameland, maar had een mooi alternatief om het jaar toch op een  mooie, gezellige en sportieve manier het jaar af te sluiten.

In plaats van vijf dagen Ameland, zijn het er drie geworden en alle activiteiten waren  op fietsafstand van de school. Woensdag  werd het Klimbos Harderwijk aangedaan. Na instructie vloog iedereen de bomen in en legde één, twee en sommigen zelfs drie parcours af op verschillende hoogtes.

Als afsluiting mochten de echte waaghalzen een dodensprong gaan uitvoeren vanaf een hoge toren…..Best heel eng, maar als je sprong en je stond weer beneden, dan voelde dat wel als een echte overwinning! Kinderen die nog niet moe waren beklommen de 226 traptreden  van de 50 meter hoge Toekantoren.

Op donderdag 2 juli bestond het programma uit het bouwen van vlotten en kanoën bij “Even Buiten”. ‘s Avonds was er daar ook een heerlijke barbeque voor de leerlingen en daarna werden nog een aantal kampspellen op het terrein van het Scoutinglandgoed gedaan.

Tekst gaat door onder de foto.

Op vrijdag werd ‘s morgens Golfclub Zeewolde aangedaan en kregen alle kinderen onder leiding van de Pro’s Kevin Broekhuis en Murielle Heideman een twee uur durende clinic. (kinderen tot en met 15 jaar kunnen trouwens gratis lid worden van deze club en gratis les krijgen!)

Nadat er op het strand een lekker patatje was bezorgd door De Leeuw Snacks, was er als afsluiting een fantastische en sportieve Zeskamp op het strand.