Lokaal voedsel? Kweek het in uw eigen moestuinbak!

zaterdag 3 april 2021 09:08

Blik op Zeewolde- Wilde u altijd al een moestuin beginnen of heeft u al eens een grote moestuin gehad en wilt u het nu kleiner aanpakken? Schrijf dan nu in! De gemeente Zeewolde stelt gratis 50 moestuinbakken met toebehoren beschikbaar aan enthousiaste inwoners (niet meer dan 1 moestuinbak per adres).

U kunt zich hier www.zeewolde.nl/moestuin aanmelden voor een moestuinbak. Inschrijven kan tot en met zondag 11 april. Er is een beperkt aantal bakken beschikbaar. Inwoners met een goede reden waarom ze een moestuinbak willen hebben komen eerst in aanmerking voor zo’n m2 moestuin. We vragen u daarom bij uw aanmelding  kort aan te geven wat u met de moestuinbak gaat doen.

De gemeente wil duurzaam gedrag bij inwoners stimuleren. Eén van de mogelijkheden daarvoor is het eten en kopen van lokaal geteeld voedsel. Dat kan natuurlijk ook groente zijn uit uw eigen moestuin.

 Waarom is  zelf groente kweken duurzaam?  

  • De groente maakt geen kilometers en ook geen vlieguren.
  • Het is gezond.
  • Er zijn geen bestrijdingsmiddelen gebruikt.
  • Er is geen plastic nodig om de groente te verpakken.
  • Bijkomend extra voordeel: kinderen leren hoe groente groeit.

Op 15 april ontvangen de inzenders die een moestuinbak krijgen een e-mail om de moestuinbak op te halen. Ophalen kan alleen op zaterdagmiddag 17 april bij Tuincentrum Oosteinde op het Schepenveld.  U krijgt de moestuinbak met toebehoren mee als u  de bevestigingsmail laat zien. Denk eraan dat de spullen veel ruimte in beslag nemen, dus kom met de auto.

Ook het Energieloket Zeewolde daagt inwoners uit om aan de slag te gaan in hun eigen moestuin. De gemeente Zeewolde haakt met de gratis moestuinbak aan bij de challenge van het Energieloket Zeewolde  “Ga Smullen: start vierkante meter moestuin!’’ www.ikdoemeejijook.nl