Karter Jenson de leeuw domineert kartfestival

dinsdag 8 juni 2021 20:25

Blik op Zeewolde- Jenson de Leeuw heeft afgelopen zondag het Kartfestival in de ID Engines Senior klasse op zijn naam geschreven. De 15-jarige karter uit Zeewolde domineerde op het circuit van SHW in Strijen en wist in iedere race met grote voorsprong over de finish te komen. Vorig jaar kroonde De Leeuw zich tot eerste Nederlands kampioen in de ID Engines Junior, nu bijten ook de senioren zich op hem stuk.

De Leeuw is onlangs overgestapt naar een ander chassis en dat blijkt een gouden greep. “Ik ben overgestapt van een Parolin naar een Parolin ID Racing chassis en dat bevalt super goed. We zijn heel snel en hebben de hele dag gedomineerd. Het was een weekend waar we met een goed gevoel op terug kunnen kijken.”

Ondanks de snelste tijd op zaterdag besloot Jenson samen met vader Stephan en moeder Elke nog wat wijzigingen door te voeren. “Aan het begin van de zondag begonnen we een beetje te twijfelen. We waren zaterdag dan wel de snelste, maar de verschillen waren heel klein. Vanochtend begon het best wel goed en was ik twee tienden sneller dan de rest. De kwalificatie ging ook goed en in de race hadden we de perfecte bandenspanning. Het ging echt heel goed en ik heb echt kunnen knallen.”

De Leeuw merkt een behoorlijk verschil tussen de ID Engines Junior en Senior. “Het gaat een stuk sneller, maar hij is onderin wel moeilijker dan een Junior. Je moet serieus je best doen om de kart goed door de bochten te laten lopen. Dat is een extra uitdaging die erbij gekomen is. Je moet niet te veel gas geven, maar zeker ook niet te weinig. Precies op het juiste biting point moet je gas geven. Na ons reed de ID Shifter-klasse, ook een hele mooie klasse, maar ik focus me dit jaar op de Senior. Voor de toekomst is het zeker iets om naar te kijken.”

In het weekend van 25-27 juni is het eindelijk tijd voor het NK en De Leeuw heeft bewezen er klaar voor te staan. “We staan er goed voor en gaan zeker ons best doen om daar een overwinning binnen te halen. Tot die tijd ga ik nog veel trainen, onder meer twee keer in de week met mijn personal trainer bij Pascal Fysio. Strijen is fysiek een zware baan en de Senior gaat ook wat harder dan de Junior. Met een goede fysieke voorbereiding kun je wellicht net het verschil maken. Je traint vooral de nek, die krijgt het meest op zijn donder, en armen en benen.”

De kampioen in de ID Junior van 2020 gaat ook een klasse hoger voor het hoogst haalbare. De start van het seizoen is een aantal maanden vertraagd. “Het NK is iets waar ik echt weer naar uitkijk. Dan zijn alle senioren aanwezig en dat gaat echt een mooi evenement worden. We gaan ook dan voor de winst.”

Jenson de Leeuw wil via deze weg ook zijn sponsoren bedanken:

Cafetaria Twilight

A27 Expo Tapijt

Kartcentrum Lelystad

Holland Reklame en Standbouw

De Weerdt Tentenverhuur

Deko Sign

Pascal Fysio

AV Bouwkunde

Dome Simulators

Mitra Zeewolde

Toine Works

Rijvaardigheidscentrum Lelystad

Media Supply

De Leeuw Event Support

Wine 4friends

Hessel en Aletta

Tapas het Oosten Zeewolde