JobHulpMaatje genomineerd voor ‘Appeltjes van Oranje’

dinsdag 10 december 2019 12:26

Blik op Zeewolde- Het project JobHulpMaatje is genomineerd voor ‘De Appeltjes van Oranje’. Deze  worden jaarlijks uitgereikt aan drie sociale projecten die op succesvolle wijze verschillende groepen mensen verbinden en ervoor zorgen dat zij weer meedoen in de samenleving. In mei reikt Koningin Máxima de Appeltjes van Oranje uit op Paleis Noordeinde. Het thema van 2020 is ‘Maatjes ben je samen’.

JobHulpmaatje is er voor iedereen die op zoek is naar een (andere) baan, maar daarbij wel wat hulp kan gebruiken, is JobHulpMaatje actief in Zeewolde. Deelname is gratis. Door de afgelopen jaren heen zijn veel mensen na het volgen van een ‘jobgroup’ aan een baan geholpen.

Onder leiding van een speciaal voor dit doel opgeleide trainer worden zeven onderwerpen behandeld, voor elk onderwerp wordt een dagdeel uitgetrokken. De zeven onderwerpen: Wie ben ik. Wat belemmert mij. Wat kan ik. Wat wil ik. Wat zoek ik? Hoe presenteer ik mezelf? Dit ben ik! Na de jobgroup is er de mogelijkheid gekoppeld te worden aan een (eveneens opgeleid) maatje, om samen maximaal een half jaar op te trekken in de zoektocht naar een passende werkplek.

JobHulpMaatje is succesvol. Bijna 50 procent van het aantal deelnemers heeft inmiddels een baan gevonden.

Iedereen die wel wat hulp kan gebruiken in de speurtocht naar werk, kan even binnenlopen bij het Flevocafé (in de bibliotheek) op dinsdagmiddag of vrijdagmorgen. Paul Schuurmans zit klaar om kennis te maken en vragen te beantwoorden.