Eindelijk: weer lekker voetballen

zaterdag 5 juni 2021 13:46

Blik op Zeewolde- Eindelijk, de eerste officiële wedstrijd van de toekomstige VV Zeewolde JO9-1. De jongens zijn het hele jaar blijven trainen onder leiding van Michel. Het was duidelijk dat de voetballers vroeg naar bed waren gegaan en genoten om voor het eerst in hun nog prille carrière het shirt van de club aan te mogen trekken. De wedstrijdbespreking was duidelijk nog motiverender en de voetballers gingen vol energie naar buiten.

Na een strakke warming-up onder leidding van aanvoerder Jackson werden de puntjes nog even op de i gezet door de trainer waarna we dan echt mochten beginnen tegen het huidige team van VVOP JO9-1. Dat betekende wel dat deze jongens allemaal een jaartje ouder waren maar dat zijn we al een beetje gewend van de onderlinge oefenwedstrijden.

1e 10 minuten:

Scheidsrechter Quinten blies zeer overtuigend op de fluit en de wedstrijd was begonnen.We gingen goed van start met een aantal onderscheppingen van Sepp en Florian waarna er verschillende aanvallen opgezet konden worden door goed passing van Daley en Joas. In de punt van de aanval ontbrak het geluk voor Djestin. Naar mate de wedstrijd vorderde kregen we iets meer moeite met het fysieke spel van onze tegenstander. Ondanks een paar goede reddingen van Jackson stonden we na de eerste 10 minuten met 0-3 achter.

2e 10 minuten:

Vigo en Ivy-Djay komen na hun eerste wisselbeurt in het veld en Michel geeft nog even mee aan de jongens dat we vooral moeten blijven voetballen. Dat wordt meteen goed opgepakt en van achteruit komt de bal bij Ivy-Djay die met een voorzet Vigo bereikt en ook deze bal gaat er net niet in. Sepp en Florian laten wederom zien dat ze fysiek goed mee kunnen en onderscheppen meerdere ballen. Door goed druk zetten van het hele team komt de bal door een snelle pass terecht bij Daley die met een strakke voorzet Vigo bereikt en de 1-3 in het net schiet. In de laatste seconde van deze 10 minuten krijgen we een zeer mooie goal tegen waardoor de stand op 1-4 komt.

3e 10 minuten:

Djestin en Joas hebben even uit mogen rusten om er nu weer volle bak tegen aan te gaan.De wedstrijd gaat zeer gelijk op met harde maar eerlijke duels van beide kanten. Scheidsrechter Quinten laat net als Bas Nijhuis veel toe en hoeft maar een enkele keer in te grijpen. Onderling wordt er zelf bepaald voor wie de bal is bij een uitbal of ze geven eerlijk aan dat het wel of geen corner is, fijn om te zien. Via een effect bal waar onze nieuwe doelman Sepp helaas niks aan kon doen wordt het 1-5. Vlak daarna heeft Jackson een geweldige solo in huis waarmee hij 3 tegenstanders uit speelt en Djestin staat precies op de juiste plek en tikt de 2-5 binnen.

Vlak daarna is het precies andersom Djestin gaf meerdere tegenstanders het nakijken alleen het polletje in het kustgrasveld zorgde ervoor dat Jackson de bal net niet lekker kon raken. Vigo laat zijn techniek aan de rechterkant meerdere malen zien met mooie passjes en krijgt vlak voor tijd uit een corner nog een kansje maar ook deze gaat er net niet in. Joas en Ivy-Djay zorgen er samen voor dat als de spitsen de bal krijgen ze erboven op zitten en er alles aan doen om de bal af te pakken.

4e 10 minuten:

Daley en Florian komen er weer in en de trainer besluit dat we straks nog een keer door gaan wisselen.

VVOP begint sterk aan het laatste deel en scoort meteen de 2-6. Daarna door een kleine miscommunicatie maken ze ook de 2-7.

Wat er dan gebeurd is bewonderingswaardig voor het team dat hun eerste wedstrijd speelt en in plaats dat de kopjes omlaag gaan peppen ze elkaar op en gaan ze er vol tegen aan. Daley loopt alle gaatjes dicht en verovert veel ballen waardoor Jackson de 3-7 binnen kan schieten.

Vanuit de aftrap van VVOP wordt er door hele team goed druk gezet. Sepp coacht Florian en Joas om vooruit druk te zetten, Vigo pakte al bijna de bal af waardoor Jackson kon onderscheppen en meteen de 4-7 kon maken. Ivy-Djay en Djestin komen er nog even in voor de moegestreden voetballers. In de 37e minuut stuitert een afgeslagen bal zo mooi op dat Ivy-Djay denkt laat ik maar eens uithalen en deze bal vliegt mooi in de rechterbovenhoek waardoor het 5-7 wordt. We krijgen nog een paar kansen maar de wedstrijd eindigt met een vlammend schot van 30 meter in ons doel. De wedstrijd werd dus verloren met 5-8 maar we konden zeer trots met zijn allen terugkijken op deze leuke wedstrijd.

Het team kan niet wachten p de volgende wedstrijd in de regiocup!