Eerste laadplein Zeewolde voor elektrische voertuigen

donderdag 9 september 2021 13:13

Blik op Zeewolde- In het centrum van Zeewolde is sinds kort het eerste laadplein voor elektrische voertuigen in gebruik genomen. Het laadplein bevindt zich op de Gouwzee naast het nieuwe Medisch Centrum Waterland. Er zijn vier laadpunten, dit betekent dat er vier auto’s tegelijk kunnen laden. Twee laadpunten hiervan zijn snellaadplekken.

De snellader kan 60 kW (kilowatt) leveren en de reguliere laders 22 kW. De snelladers zijn ideaal als u even een boodschap doet of een bezoek aan de tandarts brengt. Het tarief voor snelladen is 0,59 eurocent en regulier laden kost 0,35 eurocent per geladen kW (inclusief BTW).
De laadplaatsen zijn alleen bedoeld voor elektrische voertuigen. Is uw voertuig opgeladen? Verplaats uw voertuig dan naar een normale parkeerplaats, zodat de laadplaats weer beschikbaar is voor anderen.

Op dit moment werken we aan een nieuw laadpalenbeleid om meer laadpalen in Zeewolde te plaatsen zodat we voorbereid zijn op de toekomst. Dit staat ook in het Gemeentelijk Verkeer- en Vervoersplan (GVVP), dat door de gemeenteraad in dit voorjaar is vastgesteld. Wethouder Ewout Suithoff: “Met dit laadplein stimuleren we elektrisch rijden en dragen we daarmee bij aan duurzamere mobiliteit in Zeewolde.”