Bericht website onszeewolde ‘op het randje’

zondag 28 april 2019 17:49

Blik op Zeewolde- ‘Gemeente Zeewolde houdt pandjesbaas drie jaar lang bewust buiten de controle’ luidt de  kop van een artikel (van 21 april) op de website onszeewolde.nl. De tekst luidde eerder ‘Burgemeester Zeeewolde houdt ….etc’. Er zou een geheime afspraak zijn tussen gemeente/burgemeester om een eigenaar van (circa twintig) recreatiewoningen op het Horsterpark, die de woningen zou verhuren aan buitenlandse werknemers, uit de wind te houden. De woningen zouden zijn gemerkt om ze buiten de controles (op permanente bewoning) te houden.

Burgemeester Gerrit Jan Gorter (verantwoordelijk voor openbare orde en veiligheid) verwees op de gemeenteraadsvergadering van donderdag de  berichtgeving naar het land der fabelen. ‘Ik zou graag die vermeende overeenkomst onder ogen krijgen’. Volgens Helmut Hermans van Leefbaar Zeewolde is er sprake van smaad en laster. ‘Die gevoelens deel ik’, zei Gorter. Hij zegt gekeken te hebben naar de mogelijkheden om de (initiatiefnemer achter) de website aan te pakken voor smaad en laster, maar zei op de gemeenteraadsvergadering van afgelopen donderdag dat het artikel ‘op het randje’ is. ‘Het gaat er net niet overheen. Er zit waarschijnlijk een goede juridische adviseur achter.’ Hij voegde er aan toe dat  de site uitdrukkelijk gefocussed is op negatieve berichtgeving over de gemeente Zeewolde. 

De websitie onszeewolde (‘voor en door betrokken inwoners van Zeewolde’) berichtte (27 april) ook over de discussie in de gemeenteraad: ‘Dat antwoord is wel volgens onze verwachting. De dief ontkent ook altijd de diefstal. Al is er in dit geval meer dan genoeg bewijs voorhanden. Het originele bewijsstuk geven we (nog) niet ter inzage. Maar we kunnen al wel een stukje uit die bewuste brief van 2017 citeren: “Geachte  heer..… ..…hebben wij een gesprek gehad over de handhaving op park Horsterwold. Tijdens dit gesprek hebben we afgesproken dat de gemeente de huisjes die bij u in de verhuur zijn niet (meer) zal controleren.’ Volgens onszeewolde is de brief het bewijs dat de Gemeente Zeewolde 100% betrokken is bij de deal met de pandjesbaas.

Een woordvoeder van de gemeente stelt dat de bewuste brief door het weglaten van de voorwaarden die daarin vermeld waren, uit context is gehaald.