Afval scheiden makkelijker door scanfunctie HVC app

zaterdag 27 februari 2021 12:51

Blik op Zeewolde- Afval scheiden is nu nog makkelijker door de scanfunctie op de HVC app. Het is belangrijk dat afval goed gescheiden wordt. Goed gescheiden afval kan worden hergebruikt als grondstof. Om het makkelijker te maken heeft HVC een half jaar geleden een nieuwe functie toegevoegd aan de afvalwijzer in de HVC-app: een barcodescanner en fotomogelijkheid. Hierdoor wordt het in één oogopslag duidelijk in welke bak een product hoort. Dit blijkt een groot succes, in de afgelopen maand werd namelijk het 50.000e product gescand.

In de top 10 van meest gescande producten staan  chipskokers (restafval), limonadeblikken (plastic, blik en drinkpakken) en een spuitbus van slagroom (restafval). De afvalscheiding van deze producten vinden mensen vaak moeilijk.

Met de app kan van vrijwel alle soorten afval uit de keuken en de badkamer een foto worden genomen die door de scansoftware wordt herkend. De software van de app combineert vervolgens het afval met de juiste prullenbak aan de hand van de gegevens in de database, die doorlopend wordt bijgewerkt. Hoe meer mensen de app gebruiken, hoe slimmer de app dus wordt.

De HVC afval-app is te downloaden in de App Store en in Google Play.