32ste AED is voor de Molenbuurt

woensdag 5 mei 2021 09:34

Blik op Zeewolde- Dankzij een gift van projectontwikkelaar Hoornstra Bouw is nu ook de Molenbuurt voorzien van een AED (automatische defibrilator). Het apparaat, dat ingezet kan worden bij hartstilstand, hangt aan de muur van De Hoop 42. Een AED is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Dit gebeurt door het geven van een elektrische schok. Bij hartstilstand is snelheid geboden.

Vrijwel alle AED’s hangen bij particulieren. De helft van deze mensen  is EHBO’er. Naast de bewoners zijn er nog enkele honderden burgerhulpverleners in Zeewolde met een EHBO- diploma.

De AED (met kast) is geschonken door de projectontwikkelaar Hoornstra Bouw B.V. De stichting BuurtAED schenkt een kindersleutel bij deze AED. (met een kindersleutel wordt de ‘kracht’ van de AED vermindert en zo geschikt gemaakt voor kinderen).

Yvette van Overbeek- Hoornstra van het familie(bouw)bedrijf vertelde dat de gift in plaats komt van de gebruikelijke festiviteit rond de oplevering van het project. Ook heeft Hoornstra in het kader van MVO (maatschappelijk verantwoord ondernemen) een bedrag aan KiKa (Kinderkankerfonds( geschonken.

www.buurtaedzeewolde.nl

Op de foto: voorzitter Germa van der Wel van de stichting Buurtaed, Bewoonster Petra van der Cingel en Yvette van Overbeek- Hoornstra van projectontwikkelaar Hoornstra.