Zwemdiploma voor meervoudig gehandicapte Wouter

vrijdag 13 december 2013 09:54

De 14-jarige Wouter Slagers heeft gisteravond een officieel certificaat voor het zwemdiploma A behaald. Een zeer bijzondere prestatie, omdat Wouter meervoudig gehandicapt is. Zijn hele leven zit hij al in een rolstoel. Hij kan niet lopen of praten en is geheel doof.

Sinds december 2011 mocht hij onder begeleiding zonder zwembandjes in het diepe zwemmen. Elke donderdag is Wouter begeleid door Nico Gorter, duikinstructeur van het CIOS. Daarnaast kreeg hij elke donderdagavond nog privéles van badjuf Daniëlle. Via een aangepaste lesmethode heeft hij leren drijven en kan zich zelfstandig voortbewegen in het water. Hij kreeg het certificaat van burgemeester Gorter in aanwezigheid van moeder Claudia en zwemjuf Daniëlle. Claudia: ‘Ik ben trots op het hele team dat dit mogelijk heeft gemaakt’.  Ze is blij dat de gemeente dit mogelijk heeft gemaakt.

5 Reacties op “Zwemdiploma voor meervoudig gehandicapte Wouter

 1. Hallo Sandra,

  Dank je wel voor de felicitatie.
  Als moeder ben ik trots op Wouter en het hele team dat dit mogelijk heeft gemaakt.
  Laat Wouter een voorbeeld zijn voor het denken in mogelijkheden en niet in onmogelijkheden!

 2. Wauw, Wouter, Claudia, Nico en Danielle, dit is echt een topprestatie! Wat zul je trots zijn Claudia. Inderdaad, Wouter is het voorbeeld van denken in mogelijkheden en geloof in je kind.

 3. Hallo Winnie,

  Dank je wel voor je reactie.
  Ja ik ben trots op Wouter en op Danielle en Nico en alle medewerkers van het zwembad.
  Zelfs op de bezoekers die op donderdagmiddag komen om baantjes te zwemmen.Menig zwemmer is uitgeweken als Wouter zijn baantjes trok.
  Er zijn zelfs mede dorpsbewoners die Wouter alleen maar kennen van het zwemmen en toch de moeite hebben genomen om naar zijn diploma zwemmen te komen kijken.
  Waar een wil is, is een weg.

Reageren op de nieuwsberichten kan via onze Facebookpagina.