Zeewoldenaar hoeft geen subtropisch zwembad maar wel een beetje fun

maandag 19 juni 2017 22:30

Blik op Zeewolde- Wat ‘de Zeewoldenaar’ wil is geen subtropisch zwemparadijs maar een beetje fun, een glijbaan of een duikplank, mag best. Een beetje ruimer zou ook niet verkeerd zijn. Dat blijkt uit een behoeftenonderzoek dat in opdracht van de gemeenteraad is uitgevoerd door bureau I&O research. Voor het kwantitatieve deel van het onderzoek is het burgerpanel ingeschakeld, zijn mensen uitgenodigd via de persoonsregistratie van de gemeente en konden Zeewoldenaren gebruik maken van een ‘open link’.

In totaal reageerden ruim 1000 mensen, genoeg om representatief te zijn voor de mening van Zeewolde.Er is ook een kwantitatief onderzoek gehouden onder zowel individuele gebruikers als verenigingen van zwembad en sporthal.

Het sportcomplex krijgt een 6.4 op de schaal van 1-10. Het zwembad krijgt een 6, sportcafé Balls een 7. Het meest werd op het zwembad gereageerd: als pluspunten van het sportcomplex werden het personeel, de horeca (Balls) de centrale ligging en de functionaliteit genoemd. Als minpunten de gedateerdheid, de krapte, de openingstijden en het niet- recreatieve.

De respondenten hadden ook wensen voor het zwembad: meer recreatie en meer gelegenheid om baantjes te trekken. Voor de sporthal: modern materiaal, ruimere kleedkamers en een ruimere tribune. De gemeenteraad neemt in december een besluit over de toekomst van het zwembad. De grote vraag is renoveren met nieuwbouw voor het zwembad op dezelfde plaats of totale nieuwbouw elders.

Verwacht wordt dat pas in de eerste maanden van 2019 kan worden begonnen met renovatie of nieuwbouw.  Tot die tijd blijft het sportcomplex gewoon functioneren.