Zwaar illegaal vuurwerk kostte twee vingers

donderdag 9 januari 2020 12:35

Zeewolde- Miklos Coumou van de politie Zeewolde geeft een terugblik op oudjaarsnacht en vuurwerkoverlast. De 29-jarige man die zwaar gewond raakte bij het afsteken van zwaar illegaal vuurwerk, moet twee vingers missen. Na het afsteken werd hij meteen naar het AMC in Amsterdam gebracht, een 26-jarige dorpsgenoot  werd met gehoorschade ook naar het ziekenhuis gebracht.

Een auto raakte zwaar beschadigd toen door zwaar vuurwerk een stalen plaat (mogelijk ter bescherming aangebracht) zich door de auto boorde. Waarschijnlijk ook door vuurwerk raakte een coniferenhaag in de brand. Ook een bushokje moest het ontgelden.

Op 4 januari klonk een explosie in de omgeving van de Woldlaan, deze was in de wijde omgeving te horen. Een bankje raakte vernield. Op dezelfde dag werden vijf jongeren in de leeftijd van 10-15 jaar betrapt toen ze vuurwerk afstaken in de kerkstraat. Een stuk vuurwerk kwam bijna terecht in een kinderwagen. De jongelui kregen een boete en zijn bij hun ouders afgeleverd. Zij krijgen een Halt- straf. ‘De jonge leeftijd baart zorgen’, becommentarieerde burgemeester Gorter het incident.