Zuster Evie, de lekkerste pindakaas en Olala in De Winkeltjes

dinsdag 7 mei 2019 07:07

Blik op Zeewolde- De één stopt ermee, de ander gaat ervoor. Weer hebben een paar ondernemers een contract getekend om ruimte te huren. Met de handtekening die op 1 mei gezet wordt zijn er nu 66 winkeltjes in De Winkeltjes. De ruimte die gehuurd wordt varieert van een plank tot een paar meter. Sommigen zoals Trendy Woodshop en Yoors (woninginrichting en accessoires) hebben grondoppervlak gehuurd.

Het team ondernemers is versterkt met Zuster Evie, met lokaal en ambachtelijk gemaakte flesjes met lekkernijen in vele soorten en smaken. Vanaf 2 april verkoopt Renee Kunnen pindakaas. Tien smaken bijzondere handgemaakte  pindakaas van de Amsterdamse Pindakaaswinkel, onder andere het helemaal hippe karamel zeezout, stroopwafel kaneel, witte chocolade en sport: met extra plantaardige eiwitten. Lekker om op je eigen boterham te smeren maar ook om cadeau te doen, zeven van de tien smaken zijn gemaakt zonder suiker,  allen zijn zoutarm en palmolie komt deze potjes niet in. Emiel: ‘We zijn zelf gek op deze pindakaas maar het was alleen maar in Amsterdam te krijgen.

Sylvia’s Winkeltje breidt haar assortiment uit met olala chocola.  Heerlijke chocola in vele vormen, smaken en alles volledig met de hand gemaakt, ook op bestelling met bijvoorbeeld een eigen tekst of vorm. Nieuw is ook Storties Borduren, die in opdracht alles borduurt, van shirts tot petten. Hometuning heeft een assortiment Texelse verzorgingsproducten en Crafty creations is terug met glasblokken met licht en tekst: geweldig leuk als cadeautje.

Achter de kassa bevindt zich de ‘huisapotheek’ van De Winkeltjes: de natuurlijke voedingssupplementen van Coosa Natuurlijk waaronder CBD, CBG, magnesium en Meladol (kan zorgen voor een hele goede nachtrust).

Sinds 1 april is De Winkeltjes (gevestigd in winkelgalerij Ravelijn) ook op maandagmiddag open van 12.30 tot 18,00 uur. Van Dinsdag tot en met vrijdag van 09.00 tot 18.00 uur. Vrijdag van 09.00 tot 20.00 uur en zaterdag van 09.00 uur tot 17.00 uur.

Dit artikel verscheen eerder in de maandkrant Blik op Zeewolde van 1 mei 2019