Zorggroep Noordwest-Veluwe actief in Zeewolde

dinsdag 18 maart 2014 10:55

Sinds 1 maart is het voor inwoners van Zeewolde mogelijk om thuiszorg te krijgen van Zorggroep Noordwest-Veluwe. Speciaal voor ouderen uit Zeewolde, die vanuit reactiveringscentrum Klimop in Harderwijk weer naar huis mogen, is dat een uitkomst. Voorheen moesten zij kiezen voor een andere thuiszorgaanbieder, maar zij kunnen nu bij de Zorggroep in zorg blijven.

Zorggroep Noordwest-Veluwe biedt, naast revalidatiezorg in Reactiveringscentrum Klimop, zorg vanaf de eerste hulpvraag in het huishouden, tot complexe zorg thuis of in één van de woonzorgcentra. Joke Freriks, regiomanager bij Zorggroep Noordwest-Veluwe: ‘Als je zorg nodig hebt, zelf of als naasten, wil je graag zo min mogelijk gesprekspartners. Tot nu moesten wij cliënten die na een verblijf in Klimop weer naar huis mochten, doorverwijzen als zij thuiszorg nodig hadden. Ouderen die vanuit het reactiveringscentrum naar huis mogen, zijn vaak gebaat bij thuiszorg. Door thuiszorg te starten in Zeewolde hebben ook deze cliënten één gesprekspartner als het om goede zorg gaat.’

Reactiveringscentrum Klimop is een samenwerkingsverband tussen Ziekenhuis St Jansdal en Zorggroep Noordwest-Veluwe. Beide zorgaanbieders werken in het zelfde adherentiegebied, maar Zeewolde werd nog niet door de Zorggroep bediend. In eerste instantie start de Zorggroep met één wijkverpleegkundige, die nauw samenwerkt met collega’s uit Harderwijk en Ermelo. Joke Freriks: ‘De Zorggroep heeft meer dan 60 medewerkers die in Zeewolde wonen. Een aantal van hen wil graag zorg leveren aan cliënten in hun woonplaats. Deze collega’s staan klaar om de eerste cliënten van zorg te voorzien. Zodra het aantal cliënten stijgt, zullen zij de stap maken naar het thuiszorgteam in Zeewolde. ‘Met het starten van de eerste wijkverpleegkundige in Zeewolde is dit nu al het geval. Ouderen in Zeewolde kunnen bij de Zorggroep terecht voor huishoudelijke verzorging, persoonlijke verzorging of verpleging. Naarmate het aantal cliënten stijgt, zal ook het zorgaanbod toenemen.’

Ouderen die zelfstandig thuis wonen in Zeewolde met een indicatie voor huishoudelijke verzorging, persoonlijke verzorging, of verpleging kunnen direct zorg ontvangen van Zorggroep Noordwest-Veluwe. Meer informatie op de www.znwv.nl of door te bellen met het Cliënten Service Bureau: 0341 – 270 197.

Op de foto schudt regiomanager Joke Freriks de hand van Fleur Gottlieb, op haar eerste werkdag als wijkverpleegkundige in Zeewolde.

Reageren op de nieuwsberichten kan via onze Facebookpagina.