Zes zomerbraderieën, vandaag de eerste

donderdag 23 juli 2020 14:43

Blik op Zeewolde- Door de versoepeling van de maatregelen die per 1 juli zijn ingegaan mogen braderieën en zomermarkten ook weer doorgaan. Al vroeg in het jaar werden voorbereidingen getroffen om in Zeewolde de braderie van de maandag te verplaatsen naar de donderdag.

De eerste zomerbraderie vindt vandaag, donderdag 23 juli, plaats. daarna volgt nog een serie, in totaal zes. De laatste is dan donderdag 27 augustus.

In samenwerking met markt-organisator Apeldoorn2000 werd er door de VCZ (vereniging centrumondernemers Zeewolde) gekozen voor een braderie die plaats vindt tussen 11.00 en 18.00 uur.

Er zijn standhouders van buiten en lokale ondernemers. Er wordt door de organisatie goed gelet op de variatie van het aanbod. Ook zal er op het Kerkplein een kleine draaimolen staan voor de kleinste onder ons. Ouders/verzorgers die daar even bij moeten wachten kunnen dan plaatsnemen op de daarvoor aangewezen stoelen en plekken. Bij de foodtrucks staan ook  banken of stoeltjes, zodat mensen zittend hun eten kunnen nuttigen.

Uiteraard zijn ook de winkels open en bieden de terrassen van de horecaondernemers ruimte om daar even heerlijk te vertoeven. En na de braderie kan er in het centrum inclusief de aanloophaven nog heerlijk worden gegeten bij de restaurants en andere eetgelegenheden.

Bij het binnenlopen van het centrum staan er tijdens braderieën welkomstborden met daarbij de welbekende richtlijnen nog weer vermeld. Ook worden er op enkele punten looproutes aangegeven.