Zeilwedstrijden om de Wolderwijdcup

zondag 23 september 2018 13:38

 Blik op Zeewolde- Op zaterdag 29 september worden de jaarlijkse Wolderwijd Cup zeilwedstrijden gehouden. De organisatie is in handen van de watersportvereniging Flevo uit Harderwijk en de Watersportvereniging Zeewolde.

Deelnemende schepen kunnen op vrijdagavond 28 september al terecht in de gezellige jachthaven ‘de Knar’ van WV Flevo. Op zaterdagochtend is er de mogelijkheid voor een gezamenlijk ontbijt waarna om half elf de eerste zeilwedstrijd met 2 startgroepen start. Afhankelijk van de weerscondities worden 3 of 4 zeilwedstrijden van ongeveer een uur gevaren. Na afloop is er een gezamenlijke barbecue met daarbij de prijsuitreiking.

Ook voor zeilers die geen ervaring hebben met wedstrijdzeilen is deze Wolderwijd Cup een uitgelezen kans om dat eens te proberen. Alle soorten schepen van klein naar groot, open boten en kajuit zeilboten kunnen meedoen. De organisatie geeft hiervoor een uitgebreide briefing.

Vanaf de wal kunt u op de dijk die het Wolderwijd omsluit, goed bekijken hoe de wedstrijden verlopen. Neem uw verrekijker mee om de bemanningen van de schepen aan het werk te zien om de zeilen optimaal te stellen en de juiste koers te varen.

Meer informatie en inschrijven op www.wolderwijdcup.nl