ZeewoldeZon plaatst eerste 130 zonnepanelen

maandag 24 juli 2017 19:54

Op maandag 24 juli plaatste ZeewoldeZon haar eerste 130 zonnepanelen op appartementencomplex Beaufort aan de Cumulus in Zeewolde. ZeewoldeZon werd begin dit jaar opgericht door woningcorporatie Woonpalet, lokale energieleverancier LEON Zeewolde en vereniging van duurzaamheidsinitiatieven Zeenergie. ZeewoldeZon heeft zich als doel gesteld lokaal opgewekte duurzame energie beschikbaar te maken voor alle Zeewoldenaren. De zonnestroom van de panelen gaat naar de inmiddels ruim 50 leden van de vereniging ZeewoldeZon.

Het bijzondere is dat de gebruikers zelf niet hoeven te investeren in de zonnepanelen. De leden zijn samen eigenaar van de zonnepanelen en kunnen daardoor gebruikmaken van een regeling van de belastingdienst.

Deze regeling houdt in dat gebruikers geen energiebelasting hoeven te betalen. Dat scheelt geld, een deel daarvan is direct voordeel in de portemonnee van de gebruiker, het andere deel wordt gebruikt om de externe financiers van de zonnepanelen terug te betalen (met rente).

De 130 zonnepanelen maken deel uit van een reeks van in totaal 300 zonnepanelen. Deze 300 zonnepanelen leveren stroom voor de huidige 50 leden. Zodra het ledenbestand verder groeit, breidt ZeewoldeZon uit met meer zonnepanelen. Woonpalet stelt haar daken beschikbaar voor de zonnepanelen. Daarom wordt de zonnestroom met voorrang beschikbaar gesteld aan huurders van Woonpalet. Meer informatie op www.ZeewoldeZon.nl