Zeewolde Zon al 750 zonnepanelen

vrijdag 1 juni 2018 08:56

Blik op Zeewolde- Ook de 200 zonnepanelen die de vereniging ZeewoldeZon liet plaatsen op appartementencomplex Carré zijn nu aangesloten op het net. Samen met de zonnepanelen op de appartementencomplexen Boomkleverhof, Boomkleverveste, Beaufort en Kruidenborg heeft ZeewoldeZon nu 750 zonnepanelen.  De inmiddels 100 leden maken gebruik van de lokaal opgewekte zonnestroom. Zij betalen daardoor geen energiebelasting. Een deel van dat voordeel zien ze op hun energierekening en de rest van het voordeel storten ze als kapitaal in ZeewoldeZon. Zij zien dus hun energierekening dalen en dragen bij aan een schoner en groener Zeewolde.

De zonnepanelen zijn gefinancierd door de bank (BNG). Het kapitaal dat de leden storten wordt gebruikt om de bank af te betalen. Dat kapitaal is ook de maatstaf voor het verdelen van de mogelijke winsten onder de leden. De gemeente steunt ZeewoldeZon met een gemeentegarantie.

ZeewoldeZon legt er in de zomer nog ruim 450 panelen bij. Niet alleen het aantal panelen groeit snel, ook de ledengroei gaat goed. Wees er dus snel bij en wordt lid! Voor meer informatie of een offerte (zodat kunt vergelijken met uw huidige energiecontract), ga naar www.zeewoldezon.nl.