Zeewolde loopt met 7-2 over Vierhouten heen

zondag 26 november 2017 14:06

Zeewolde heeft met een zevenklapper tegen Vianen (7-2) de tweede periode ingeluid. Na 10 minuten stond het al 3-0 door een wereldgoal van Tomas Butz, een doelpunt van Yasin Karpuz en een fraaie lob van Pieter Blom. Vierhouten had na 9 minuten een beste kans maar Romero Butz lag in de weg. Zeewolde speelde tot de 25e minuut heel aardig zonder tot echt grote mogelijkheden te komen. Het leek was alsof de snelle voorsprong Zeewolde enigszins roekeloos had gemaakt.

Romero Butz wist eerst nog knap een doelpunt te voorkomen maar moest in de 31 minuut toch buigen op een inzet van Stefan Bouw. Zeewolde kreeg wel mogelijkheden. Rutger de Vries mikte een vrije trap net naast en Pieter Blom scoorde vanuit buitenspelpositie. De rust werd bereikt met een 3-1 voorsprong.

Zeewolde kwam energiek uit de kleedkamer en wist zowel over rechts als links diverse aanvallen te produceren. In de 51e minuut was het 4-1. Pieter Blom bracht de bal voor het doel waar Yasin Karpuz de bal niet in het net kreeg maar Tomas Butz wel raad wist met de rebound. Zes minuten later een hoekschop van Tomas Butz, fantastisch neergelegd door Jasko Etomovic voor Chris Hoppen en de 5-1 hing er in.

Nog geen 3 minuten later scoorde Zeewolde opnieuw, dit keer echter in eigen doel. Terwijl Romero Butz zijn doel uit kwam was Rutger de Vries al onderweg om de bal terug te koppen op zijn doelman. Resultaat: 5-2.

In de 65e minuut werden uitblinkers Tomas Butz en Pieter Blom uit het veld gehaald en vervangen door Martijn van Heesbeen en Ludo Rademakers. Het was even wachten tot de 74e minuut maar toen had Martijn van Heesbeen zijn doelpunt te pakken. Een prima assist van Ramon Chaigneau en de keeper van Vierhouten was kansloos: 6-2.

De irritatie bij Vierhouten liep steeds verder op en scheidsrechter Rigterink die er lang in was geslaagd het geel op zak te houden moest toch twee keer de gele kaart trekken. Zeewolde wist nog één keer het net te vinden. Een vrije trap van Martijn van Heesbeen werd door de keeper van Vierhouten tegengehouden maar  de bal vond toch het net dankzij de inzet van Jasko Etomovic.

Omdat Fortissimo zich thuis liet verrassen door DVV heeft Zeewolde de tweede plek weer overgenomen van Fortissimo achter het ongenaakbare OVC’85 dat pas bij 9-0 stopte tegen Prins Bernhard.

Volgende week de uitwedstrijd tegen Veluse Boys en vervolgens de laatste wedstrijd van het jaar op de Horst tegen DVV.

Spelers Zeewolde: Romero Butz, Luuk Heerink, Rutger de Vries, Hessel Korthuis, Ramon Chaigneau, Roan Fokker, Tomas Butz (65. Ludo Rademakers), Chris Hoppen (80. Johnno Visser), Pieter Blom (65. Martijn van Heesbeen), Yasin Karpuz, Jasko Etomovic.