Zeewolde Liberaal is ‘Thuis in Zeewolde’

zondag 28 januari 2018 22:31

Blik op Zeewolde- Cees Steijger voert de kandidatenlijst (lijst 7) aan van Zeewolde Liberaal. Verder op de compacte lijst van de lokale partij staan Rob Smeets, Henk Parisius en Chris Elderhorst. Nieuw is Bas Smeets. De voormalige voorzitter van de Groene Schuur is met zijn 21 jaar één van de jongste kandidaat-raadsleden van Zeewolde.  Hetverkiezingsprogramma heeft de naam ‘Thuis in Zeewolde’, waarin op hoofdlijnen een frisse en initiatiefrijke aanpak van de politiek gericht op lokale thema’s. Steijger: ‘Onze ambities reiken ver, onze ideeën en oplossingen voor het wonen, werken en leven in Zeewolde zullen altijd pragmatisch zijn; we moeten doen wat werkt en goed is voor Zeewolde.’

Met slechts één raadszetel heeft de partij volgens Cees Steijger flink wat invloed gehad op de besluitvorming .  “De afgelopen vier jaar hebben we dan ook keihard gewerkt om de belangen van alle inwoners en ondernemers zo goed mogelijk te behartigen. Natuurlijk lukt dat met die ene zetel nooit alleen. Daarom bewegen wij ons sportief tussen de partijen door en weten zo bijzonder veel gedaan te krijgen. Dat wij daarnaast de vinger stevig aan de gemeentelijke financiële pols hielden, zodat uw belastinggeld goed werd besteed en het college binnen de kaders bleef die ook wij stelden, mag vanzelfsprekend zijn.”

De komende vier jaar wil Zeewolde Liberaal haar werk voortzetten en streven naar een dorp waar iedereen zich thuis voelt. Steijger: “Zeewolde is een wereldse plek waarin wij de ruimte scheppen om aangenaam te wonen, plezierig te werken en goed en veilig te leven. Daarbij zullen wij ons als puur lokale partij ook de komende vier jaar vooral richten op lokale thema’s die belangrijk zijn voor Zeewolde en haar inwoners, ondernemers en bezoekers.”