Zeewolde doet weer mee aan Wereldlichtjesdag

woensdag 20 november 2019 12:33

Blik op Zeewolde- Elke 2e zondag in december wordt Wereldlichtjesdag gehouden. Op deze dag steken mensen om 19.00 uur over de hele wereld kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. Het maakt daarbij niet uit hoe oud het kind was of hoe lang het al geleden is. Je kind blijft immers je kind! Voor altijd in je hart en gedachten! De wereld wordt zo even letterlijk wat lichter voor mensen die een kind verloren hebben en daarnaast is er het besef dat je niet alleen bent met je verdriet.

Wereldlichtjesdag in Zeewolde wordt gehouden op 8 december op de algemene begraafplaats aan de dasselaarweg. De herdenking start om 19.00 uur starten. De bijeenkomst vindt buiten plaats.

Of het nu om een pasgeboren baby of jouw volwassen kind gaat. Of je nu vader, moeder, broer, zus, opa, oma, oom, tante, leerkracht of gewoon een lieve vriend bent. En of je het kind pas heel kort of al tientallen jaren mist, iedereen die zich verbonden voelt is welkom.

Sommige mensen herdenken een volwassen kind, anderen zijn er voor een kindje dat niet eens de kans kreeg voor een eerste ademhaling. Er zijn mensen voor wie het verlies nog erg vers is en anderen voor wie dit verlies 50 jaar geleden was. De pijn van het gemis en het verlies van hoop en dromen die niet uitkwamen blijven hetzelfde en verbinden mensen die elkaar verder niet kennen.

Mocht je de herdenking niet kunnen of willen bijwonen, dan kun je ook thuis om 19.00 uur een kaars branden. Ook mensen die zich nauw betrokken voelen, steken vaak een kaarsje aan om zo hun medeleven te tonen. Zo ontstaat over de gehele wereld een lint van lichtjes.