Zangworkshop – stembevrijding

vrijdag 17 mei 2019 17:12

Zing jezelf vrij in de zangworkshop geïnspireerd door de indrukwekkende film ‘As it is in heaven’. Het doel is om je te leren uiten, om letterlijk en figuurlijk je stem te laten horen. Dit geeft  vrijheid en ruimte. En je hoeft niet eens te kunnen zingen! Het zangproject  bestaat uit 4 woensdagavonden, start op 22 mei en vindt plaats in centrum De Zin in Harderwijk. (Stationslaan 32) 

Meer informatie: www.joshaase.nl.

 

In de film ‘As it is in heaven’ gaat een dirigent terug naar zijn geboortedorp, waar hij het kerkkoor onder zijn hoede neemt. Hij laat de mensen kennis maken met de ruimte buiten hun comfort-zone en inspireert ze om de weg naar hun hart te openen. De bestaande structuren in het dorp ontdooien en de bewoners bevrijden zich van oude patronen. Ze maken nieuwe keuzes om hun leven met meer vrijheid vorm te geven.

De workshops van Jos Haase gaan over het verlangen naar vrijheid – en de weg er naar toe. Over het loslaten van spanningen in je lijf en in je leven. Je wordt uitgenodigd om meer in contact te komen met je gevoel en je leert letterlijk en figuurlijk om meer ruimte in te nemen door jouw stem te laten horen.

Er komen diverse vormen van stembevrijding aan bod, we zullen geluid maken, zingen – bewegen – luisteren – met ruimte voor plezier en geraaktheid, maar ook niet te serieus! We zingen samen en je zingt ook alleen – om jouw unieke stem te laten horen en jouw hart vrij te maken. Naast een breed repertoire aan liedjes maak je ook regelmatig klank om je gevoel te uiten.

In een veilige omgeving zijn er speelse oefeningen en uitdagingen; een groot welkom voor verlangen, weerstand en leerervaringen.Je hoeft als deelnemer niet te kunnen zingen. Nieuwsgierigheid naar jezelf, de wens en bereidheid om je te uiten zijn voldoende om deel te nemen.