Woonpalet en Coloriet: na De Sfinx en Cheops nu ook Gizeh

maandag 8 juli 2019 12:54

Blik op Zeewolde- Vanmorgen is aan de Zuiderzeeweg/Marktpad de bouw gestart van appartementencomplex Gizeh. Het complex bestaat uit 33 reguliere huur- en 16 zorgappartementen voor mensen met dementie. De huurappartementen zijn voor 55+ers. Gizeh is na De Sfinx en Cheops het derde complex waar Woningcorporatie Woonpalet en zorgorganisatie Coloriet samenwerken.

Aukje Reinders: ’Samen – als Woonpalet en Coloriet – kleur geven aan het waardevolle leven van de inwoners van Zeewolde’, dat maken we hier wéér waar!’ Wiepke van Erp Taalman Kip: ‘Op elke leeftijd wil je wonen op een manier die bij je past. Dat geldt voor jong en oud. Gizeh faciliteert dat voor ouderen met mooi maatwerk: van zelfstandig wonen met voorzieningen en zorg vlakbij, tot zorgwoningen met 24-uurs toezicht en zorg. En dat in een aardgasloos en bijna CO2-neutraal gebouw, midden in Zeewolde!’

Gizeh gaat in veel opzichten lijken op appartementencomplex de Sfinx, dat Coloriet en Woonpalet ontwikkelden in 1999 In 2016 volgde Cheops. Door nu ook Gizeh gezamenlijk te ontwikkelen, continueren Coloriet en Woonpalet de succesvolle samenwerking in zorg en wonen. Dankzij Gizeh kunnen nog meer Zeewoldenaren die intensievere zorg nodig hebben in hun eigen dorp blijven wonen.

Gizeh is ontworpen door BDG Architecten Almere en wordt gerealiseerd door Heijmans Huizen. Als alles volgens planning verloopt, kan Gizeh in het najaar van 2020 opgeleverd worden.

Meer informatie www.woonpalet.net/gizeh