Winterspelen in speelbos de Zevensprong

vrijdag 29 november 2019 10:22

Blik op Zeewolde- Zondag 15 december worden er in het speelbos de Zevensprong de eerste “oud Zeewoldense” winterspelen georganiseerd voor alle kinderen in de leeftijd van 4 t/m 8 jaar of iets ouder. Uiteraard zijn ouders, opa’s en oma’s ook van harte welkom om de kinderen aan te moedigen of om zelf mee te doen en te genieten.

Het speelbos is het decor waar wereldkampioenen van 100 jaar geleden hun kunstje laten zien aan de kinderen en ze uitdagen om het zelf ook eens te proberen. Alles mag en niets moet! De winterspelen beginnen met een bijzondere ontvangst en een echte warming-up. Elke 10 minuten vertrekt er een groepje kinderen, samen met de volwassenen naar de magische boom. Deze zorgt ervoor dat de kinderen 100 jaar terug gaan in de tijd en kennis maken met wel heel bijzondere winterspelen.

De winterspelen gaan door, ook als er geen sneeuw ligt!! Overal langs de route staan vuurtonnen waar je kunt opwarmen. Er zijn zelfs kabouters van de partij, die de kinderen aanmoedigen met spandoeken en pamfletten. Onderweg verdienen de kinderen natuurlijk “prijzen”, waarmee ze na afloop een prachtige overwinnaarsketting kunnen maken. Hoewel er niet kan worden gedoucht is er wel ontspanning en kan er genoten worden van heerlijk zelf gebakken “stokbrood” en warme chocomel.

Wanneer: zondag 15 december. Aanvang: 14:00 uur en de laatste groep vertrekt om 17: 00 uur.Alles is gratis. het speelbos is te vinden aan de Groenewoudseweg 7, achter de beheersschuur van Staatsbosbeheer.

Rond 16:30 gaat de zon onder en kunnen er nog een paar groepen vertrekken en de winterspelen beleven bij schemer en schaatsen bij een schaars lichtje