Winkeliers kregen valse briefjes van 50 euro

donderdag 31 mei 2018 12:02

Blik op Zeewolde- De politie Zeewolde geeft elke twee weken een overzicht van de zaken waar zij bij betrokken was. * Bij een bakker, een bloemist en een visboer werd betaald met valse briefjes van vijftig euro. Deze briefjes zijn populair bij vervalsers. Winkeliers kunnen de echtheid herkennen door ze onder een UV-lamp te houden. *Aan de Bosruiterweg werd een vechtpartij tussen twee vrienden gemeld. De ene vriend sloeg de andere met een bierfles op het hoofd. Er werd geen aangifte gedaan. Volgens het politieverslag bleven de twee vrienden.

*Ook aan de Bosruiterweg een mishandeling. Een man werd door vier anderen geslagen. Hij kwam er af met lichte verwondingen. Drie mannen zijn aangehouden, de vierde is voortvluchtig. Aan de Bosruiterweg zijn drie parken gevestigd (één waar polen wonen, één voor asielzoekers en één voor recreanten). De politie geeft nooit adressen (De Eemhof is de uitzondering)

*Op de Dasselaarweg een ruzie (ook hier geen adres, maar het betreft de Groene Schuur).Vier jongens stonden op een vijfde op te wachten om deze te ‘onderhouden’ over een meisje. De beveiliging van de jongerensoos pakte de zaak goed op. *Aan het Vlaskruid werd onder meer een rijbewijs en een GSM gestolen uit een openstaande bestelauto, waarvan de eigenaar aan het werk was.

*Aan de Baardmeesweg werden alle banden van de auto van een bewoner lek gestoken. Deze heeft geen idee wie de daders zouden kunnen zijn. Volgens zijn verklaring heeft hij met niemand ruzie. * Bij de Harderhaven werd een witte elektrische fiets gestolen. Niet altijd wordt van fietsdiefstal aangifte gedaan, het gebeurt wel dat er bij de gemeente (die gestolen fietsen opvangt tot ze na een aantal maanden naar De Basisz gaan) de mooiste fietsen zijn waarvan de eigenaar onbekend is.

*Op de Gooiseweg ter hoogte van de Futenweg een aanrijding met letsel. Een 91-jarige man uit Huizen zag niet dat zijn voorligger, een 51-jarige man uit Laren stond te wachten voor een verkeerslicht. *Op de Nijkerkerweg zag een Duitse chauffeur een moedereend met kleintjes oversteken en week uit, gevolg was dat hij de berm kwam waar betonnen paaltjes staan. De auto raakte voor een paar duizend euro beschadigd.

*Op de Gooiseweg kwamen met Hilversummers (64 en 50 jaar) met elkaar in botsing. Ze reden op motorfietsen (MP3’s) met twee wielen voor en één achter. *Op de Blauwe Diamant ter hoogte van de Torenwachter werd  te hard gevaren door jongens, deze werden op hun gedrag aangesproken. Volgens politieman Wind zullen dit soort overtredingen meer voorkomen in dit mooie seizoen. Op de site www.varendoejesamen.nl zijn de vaarregels goed uitgelegd.