Windpark Zeewolde start uitgifte obligatieleningen

maandag 22 juli 2019 13:11

Blik op Zeewolde- In oktober start de bouw van Windpark Zeewolde. Een belangrijk onderdeel van het project is dat inwoners van de omliggende gemeenten van het park ook mee kunnen doen met de investering in windenergie. Daarom verstrekt WPZ B.V. rond het einde van de bouw (eind 2021) obligatieleningen aan de inwoners van de kernen van Zeewolde en Almere. Alvast interesse aangeven in de obligaties van Windpark Zeewolde B.V. kan via ikdoemee@wpzbv.nl 

Windpark Zeewolde is een initiatief van de boeren, windmoleneigenaren en bewoners van het buitengebied van Zeewolde. Algemeen directeur Sjoerd Sieburgh Sjoerdsma: “Het draagvlak van de omgeving voor het project is daarbij altijd heel belangrijk geweest. Daarom kunnen bewoners die buiten het park wonen rond het einde van de bouw van het windpark meedoen met een obligatielening.” De rente is waarschijnlijk 6%.

De lening is een langjarige lening en de inleg per deelnemer is minimaal 500 euro. In totaal wordt er ongeveer 12 miljoen euro aan obligatieleningen uitgegeven. Inwoners van Zeewolde, Almere en de participanten van de duurzame energiecoöperatie de Nieuwe Molenaars krijgen voorrang bij de inschrijving.

Inwoners van de omringende gebieden (gelegen aan de Veluwerandmeren) kunnen ook inschrijven als er geen 12 miljoen euro is opgehaald door de inwoners van Zeewolde en Almere. De ervaring is echter dat deze projecten in een korte tijd vol zijn. Geïnteresseerden die zich via ikdoemee@wpzbv.nl melden, ontvangen tijdig bericht als de inschrijving open gaat.

Windpark Zeewolde B.V. is eigendom van een unieke samenwerking van meer dan 200 boeren, bewoners en moleneigenaren in het buitengebied van Zeewolde. In dit gebied van meer dan 300 vierkante kilometer is meer dan 90% van de boeren, bewoners en moleneigenaren al aandeelhouder. Samen vormen zij het grootste boeren/burgerwindinitiatief van Europa. Met 320 MW is het ook nog het grootste windproject op land in Nederland. De huidige 220 verspreid staande molens maken plaats voor 91 grotere, modernere molens. Deze wekken samen bijna drie keer meer energie op dan de huidige molens. Kijk voor meer informatie op www.windparkzeewolde.nl