Winaars geven cheque door een LOCT

maandag 19 november 2018 20:13

Blik op Zeewolde- Het Leer- en Ontdekcentrum Techniek (LOCT) in Zeewolde werd maandagmorgen tijdens een les in 3D-printing voor basisschoolkinderen van groep 5/6 van De Regenboog,verrast met twee cheques van ieder €500,-.

Gerjan Snippe van BioBrass (winnaar ondernemersverkiezing 2017) en Jitze van den Berg van BEVRI (winnaar ondernemersverkiezing 2018) overhandigden de cheques aan Fred van Bergen (voorzitter Stichting LOCT Zeewolde), Mannes Schoppink (secretaris) en Evelien van Soest (coördinator LOCT). Bij de overhandiging waren ook wethouder Egge Jan de Jonge en Hans Polet (Zeewolde Zakelijk) aanwezig.

Stichting LOCT verzorgt lessen voor leerlingen in groep 5 t/m 8 van alle basisscholen in Zeewolde. Door een divers programma maken de leerlingen kennis met techniek en technologie. Ze zijn nu nog gevestigd in het gebouw van de Oriënt, maar zullen binnenkort naar De Levant verhuizen.

Winnaars van de ondernemersverkiezing ontvangen een cheque van Zeewolde Zakelijk (ic. de gemeente Zeewolde) dat aan een goed doel geschonken mag worden. De keuze voor LOCT door zowel BEVRI als BioBrass was niet geheel toevallig. Beide bedrijven zien dat techniek een belangrijke rol speelt binnen ondernemingen en dat er een tekort komt (of al zelfs is) in technisch opgeleide vakmensen.

Al meerdere bedrijven zijn betrokken bij het LOCT. “Maar er is nog genoeg ruimte op het bord van sponsoren”, aldus Fred van Bergen en Evelien van Soest. De organisatie van LOCT bestaat uit een bestuur en meerdere vrijwilligers en is altijd op zoek naar nieuwe samenwerkingen.

Op www.loctzeewolde.nl is meer informatie te vinden.