Wethouder Wim van der Es genomineerd voor beste lokale bestuurder

vrijdag 15 januari 2021 13:45

Blik op Zeewolde- Gisteren werd bekendgemaakt dat wethouder Wim van der Es genomineerd is voor de titel beste lokale bestuurder 2020. De jaarlijkse verkiezing voor beste lokale bestuurder wordt sinds 2009 jaarlijks georganiseerd door het blad Binnenlands Bestuur.

Van der Es is volgens het juryrapport “geen politicus maar een echte bestuurder. Iemand die boven de partijen staat” Ook wordt de wethouder beschreven als een “betrouwbare en stabiele bestuurder waarop gebouwd kan worden”.

Sinds 2014 voert het bureau Necker van Naem in opdracht van Binnenlands Bestuur jaarlijks een onderzoek uit dat leidt tot de verkiezing van de Beste Bestuurder van Nederland. Decentrale bestuurders en volksvertegenwoordigers bepalen wie er het afgelopen jaar uitblonk. Dat levert dan een shortlist op van dertien nominaties: een bestuurder uit elke provincie plus een bestuurder van de waterschappen. Deze shortlist wordt vervolgens onder het publiek tot stemming gebracht.

Om tot de Beste Bestuurder 2020 te komen verzond en analyseerde Necker van Naem twee rondes met vragenlijsten.

Wim van der Es is gekozen als beste lokale bestuurder van de provincie Flevoland in 2020 en dingt nu mee naar de landelijke prijs. Het publiek mag nu stemmen! Dat kan tot en met 31 januari via www.bestebestuurder.nl. De bestuurder met de meeste stemmen, wint de titel.