Weinig te doen in de vakantie

donderdag 3 mei 2018 09:42

Blik op Zeewolde- In de afgelopen periode van twee weken, voorjaarsvakantie, heeft de politie opvallend weinig te doen gehad.  *Het opvallendste is nog een heterdaadje. Drie heren (27 en 22 jaar uit Zeewolde en een 22-jarige zonder vaste woon- of verblijfplaats)  probeerden een fiets te stelen. Zij kregen een boete. Hoe hoog is niet doorgegeven. Elders in het dorp werden nog drie fietsen gepikt. * Twee diefstallen van lood van de daken van de scholen De Wetering (55 meter) en De Springplank (onbekend). De diefstal werd ontdekt toen en een lekkage werd geconstateerd.

*Op de rotonde Baardmeesweg/Spiekweg gaf een automobilist geen voorrang aan een motorrijder, van de schrik raakte deze in de slip maar kwam er vanaf met schaafwonden. *Op de Gooimeerdijk richting Nijkerkerweg stond een file die te laat opgemerkt werd een automobilist, daardoor ontstond een kop-staatbotsing. * Aan de Tweespan op het Horsterparc kreeg een 31-jarige man uit Nijkerk een black-out tijdens het rijden en belandde in een greppel, hij raakte niet gewond.

*Op de Vogelweg ter hoogte van de Wulpweg viel een 63-jarige automobilist in slaap achter het stuur. Vlak voordat de Hilversummer een tegemoetkomende vrachtauto frontaal raakte schrik hij wakker en wist nog opzij te sturen waardoor hij een de vrachtauto schampte. De personenauto kwam wel op zijn kant in de sloot, maar geen persoonlijke ongelukken. *Een 37-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd aangehouden bij de kruising Gooiseweg/Spiekweg. Hij was al een paar keer gevallen op zijn snorfiets. Bij meting bleek hij 980 ugl.alcohol in zijn bloed waar 220 maximaal toegestaan is.

*Een man uit Heemskerk kreeg een rijverbod voor 24 uur omdat hij bij een verkeerscontrole onder invloed van drugs bleek. een bloedtest moet uitwijzen hoeveel, waarna het Openbaar ministerie een straf oplegt. *Op  de Horsterweg werd een 17-jarige beginnend bestuurder (brommer) uit Putten aangehouden met 210 ugl (waar voor beginnend bestuurders 110 het maximimum is). Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kon verder lopen, net als de duopassagier.