Waar een buurt sterk in kan zijn: eerste buurtAED

maandag 22 oktober 2018 10:37

Blik op Zeewolde- De eerste buurtAED is een feit. In elke buurt een AED (semi automatische defibrilator) is een landelijke actie van de Hartstichting, die in Zeewolde door de EHBO- vereniging is opgepikt. Zeewoldenaren zijn middels artikelen opgeroepen buurtacties te organiseren. Bart van Gorp heeft de zaken voortvarend aangepakt en de eerste buurtAED voor elkaar. 

Bart: ‘29 mensen hebben hun bijdrage geleverd waarbij een paar bedrijven 100 euro hebben gedoneerd en verder lag het gemiddelde op € 25,-. Eén van de eerste donateurs heeft geholpen met het flyeren rond de Kogge en bij bewoners aanbellen. Ik heb dit ook zo gedaan in de Almereweg en de Nes. De actie heeft 8 dagen geduurd, dit is vrij snel verlopen, mede door wat stevige bedragen op de laatste avond. Mijn reden om deze actie te starten was omdat ik van Germa van der Wel (EHBO-vereniging) hoorde van buurt aed.nl tijdens een herhalingscursus bij de EHBO vereniging Zeewolde.Ik had al een paar jaar het idee om een buiten AED te realiseren maar vond de middelen niet. Met buurt aed.nl leek alles op zijn plaats te vallen en ben ik de actie gestart.’

De AED kan levens redden. Als iemand die een hartstilstand krijgt binnen 6 minuten gereanimeerd wordt stijgen de levenskansen. De EHBOvereniging geeft begin 2019 gratis training aan iedereen die gesponsord heeft.

Update: inmiddels is de tweede buurtAED ook een feit: aan de Laak.

De link om te doneren: www.buurtaed.nl/projecten, typ in de zoekregel Zeewolde en bekijk welke buurtacties er al lopen om te doneren. Iedereen kan een actie aanmaken voor een buurt waar nog niet iemand actief is.