Vrouwenplatform Boost! bij de Basisz

zaterdag 15 september 2018 12:07

Blik op Zeewolde- Vrouwenplatform Boost! uit Dronten is op donderdag 27 september te gast bij kringloopwinkel en leer-werkbedrijf de Basisz. Eigenaren Corine Kroon en Martine Kruider willen met Boost! zakenvrouwen in gesprek laten gaan over ondernemen met je hart, ofwel een goede ondernemer word je als je dichtbij jezelf blijft: authentiek ondernemen.

Martine Kruider: “Mensen zeggen vaak: leuk, een kringloopwinkel! Maar wij gebruiken de winkel om jongeren weer in beweging te krijgen. De kringloopwinkel is het instrument; jongeren leren werken in een veilige omgeving. Aan een winkel zitten zoveel aspecten, geen dag is hetzelfde. De jongeren leren om flexibel om te gaan met verschillende omstandigheden. Wij hebben de winkel als verdienmodel: het geld dat wordt verdiend, zorgt ervoor dat we een onderneming kunnen draaien met een betaald team. Dat heet tegenwoordig sociaal ondernemen, maar toen wij elf jaar begonnen, wisten we alleen maar dat we een project wilden waarbij we ons hart konden laten spreken. En dat doen we nog steeds.” Ook in het ‘zusje’ van De Basisz in Biddinghuizen.

Tijdens de Boost! avond vertellen Corine en Martine hun ondernemersverhaal en krijgen de gasten een rondleiding. Ook kan er volop genetwerkt én geshopt worden. De winkel is deze avond dicht, maar speciaal voor de Boost! dames geopend. De avond duurt van 20.00 – 22.00 uur en kost 20 euro excl. BTW. Een deel van de opbrengst schenkt Boost! aan de Basisz. Aanmelden via aanmelden@boostvrouwen.nl.

Het vrouwenplatform is in 2014 opgericht door Annemieke de Graaf uit Biddinghuizen en Carien van der Marel uit Swifterbant en staat voor netwerken, inspireren, kennis delen en elkaar opdrachten gunnen. Er worden vier evenementen per jaar georganiseerd, ondernemende vrouwen kunnen gratis lid worden. Meer informatie: boostvrouwen.nl