Vrolijke noot in coronatijd voor De Basisz

dinsdag 17 november 2020 08:46

Blik op Zeewolde- Tijdens de eerste coronagolf werd De Basisz opgegeven als project dat een oppepper kon gebruiken. Een vriend van De Basisz benaderde kunstenaar Erik Zwezerijnen uit Groningen, die speciaal voor de corona periode een aantal kunstwerken voor goede doelen wilde maken.

De Basisz werd uit de tientallen aanmeldingen gekozen en een maand werd een groot kunstwerk bezorgd aan de Mast. Het werk met twee blijde struisvogels en een kleurrijke bloemenrand, staat symbool voor De Basisz. De maker, kunstenaar Erik Zwezerijnen, liet weten per mail wat het schilderij betekent: ,,Normaal gesproken steken struisvogels hun kop in het zand. Maar bij De Basisz leren jullie mensen juist het hoofd omhoog te houden, om dapper om je heen te kijken en de wereld te verkennen. De bloemenrand heb ik geschilderd omdat ik op jullie sociale media veel positieve berichten mocht lezen, zelfs in deze moeilijke en vreemde coronatijd. Ik hoop dat jullie altijd met een glimlach naar het schilderij zullen kijken.’’

De onthulling werd geheel coronaproof gehouden, namelijk via een Facebook evenement waarbij de kijkers live konden zien hoe het doek in de inname hangt te stralen. Ook is er al een bod gedaan op het prachtige werk, maar dit bijzondere cadeau gaat De Basisz nooit verlaten.