Vrijdagavondborrelclubje wint dorpsquiz Kwist’t

vrijdag 5 januari 2018 21:08

Blik op Zeewolde – 135 punten halen van de 162 is niet slecht, zeker als je weet dat de vragen van de dorpsquiz Kwist ’t niet de makkelijkste waren en behoorlijke instinkers kende. De deelnemende teams kwamen tot een gemiddelde van 108 juiste antwoorden. Het ‘vrijdagavondborrelclubje’, een burenvereniging van de Ibisweg (sinds 2015) en omgeving bracht het er het best af, ze wonnen er 444,40 euro mee. Een leuk bedrag voor de clubkas. De tweede prijs bestond uit een geldbedrag van 220,20 euro.

Aan de dorpsquiz deden 60 teams mee, waarvan er 59 een ingevuld vragenboekje inleverden. Het precieze aantal deelnemers? De teams bestonden uit drie tot wel acht deelnemers (zoals het winnende team). De prijzen werden uitgereikt in Open Haven.

Enige kennis van de geschiedenis van het dorp was wel handig, maar daar alleen mee winnen, nee. ( zoals bleek uit de gemiddelde leeftijd van het team dat tweede werd). Naslagboeken hebben over Zeewolde was wel zeer handig.

Goed lezen was ook heel belangrijk: ‘hoeveel vierkante meter asfalt kent de startbaan van vliegveld Leystad’, tja, Leystad. Het is Lelystad: goed lezen!  Een andere vraag liet twee afbeeldingen zien van Victoria Boogie Woogie van Mondriaan: tel de verschillen. Antwoord nul. ‘Wie krijgt het voor elkaar 4- tot 500 Zeewoldenaren een half uur naar een Mondriaan te laten kijken? Wij dus’, zei co-presentator Hendrik de Vries met een nauwelijks verholen sardonisch glimlachje.