Vragen Zeewolde Liberaal over prijsverhoging OV

zaterdag 16 juni 2018 10:43

Blik op Zeewolde- Zeewolde Liberaal heeft het college van burgemeester en wethouders vragen gesteld over de tarieven voor het openbaar vervoer. De provincie zou een aantal tarieven verhogen per 1 juli. Het gaat om het ‘Altijd Vrij’-abonnement voor scholieren, het 2-sterabonnement en het kilometertarief voor de OV-chipkaart, waardoor, volgens Zeewolde Liberaal ook losse buskaartjes in prijs zullen stijgen.

Fractievoorzitter Cees Steijger verwacht dat de prijsverhogingen van het 2-sterabonnement en het Altijd Vrij IJsselmond abonnement met name minder draagkrachtige gezinnen met schoolgaande kinderen zal raken.  ‘Daarnaast lijkt ons, gezien de al jaren lopende discussie over beter openbaar vervoer in Zeewolde, enkel een verhoging van de tarieven, maar moeilijk te verkopen.

Zeewolde Liberaal wil van het college weten waarom de Provincie kiest voor geleidelijke afbouw van kortingen op de nieuwe abonnementsvormen die in 2017 zijn geïntroduceerd en welke verbeteringen daar in Zeewolde tegenover staan.

De partij wil ook weten wat het college heeft ondernomen om deze verhoging te voorkomen en of ze bereid is tegen het voorgenomen besluit van de provincie protest aan te tekenen en sterk te pleiten eerst het OV te verbeteren alvorens met prijsverhogingen te komen.

Een laatste vraag van Steijger cs. gaat ver het effect op minder draagkrachtige gezinnen en hoe de provincie deze gezinnen (via de gemeente) wil compenseren en welke actie het college richting de Provincie wordt hierop ondernomen.