Vragen PVV aan Minister over ‘losgeslagen’ gemeente Zeewolde

zondag 18 augustus 2019 11:53

Blik op Zeewolde- PVV’er Alexander Kops heeft schriftelijke vragen gesteld aan Minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse zaken over de aanpak van de gemeente Zeewolde van de bewoning van recreatiewoningen op buitenplaats Horsterwold (Bosruiterweg). Kops baseert zich op een artikel in dagblad De Stentor van 14 augustus over de verzegeling van een woning en noemt de strijd ‘bizar’ en de gemeente ‘losgeslagen’.

Eigenaren mogen er volgens het bestemmingsplan niet permanent wonen. De gemeenteraad heeft zich al meermaals (niet unaniem) uitgesproken dat een strikt handhavingsbeleid van kracht blijft en huurt al sinds jaar en dag een detectivebureau in om daarop te controleren.

‘Bent u bereid direct in te grijpen en de bungaloweigenaren, die ten einde raad zijn, tegen deze losgeslagen gemeente in bescherming te nemen?’ is één van de acht vragen die Kops stelt. Hij wil ook weten van de Minister of zij de mening deelt dat het te absurd voor woorden is dat aan bungaloweigenaren dwangsommen (oplopend tot € 75.000) opgelegd worden en zelfs beslag wordt gelegd op hun AOW, hen eigenhandig uit de bungalows gooit en vervolgens de sloten van de deuren vervangt – enkel en alleen omdat de eigenaren naar het oordeel van de gemeente te lang in hun eigen bungalow verblijven.’

In een volgende vraag wil hij weten of de Minister de mening deelt dat deze ambtenaren met hun vingers van andermans spullen moeten afblijven en wat zinvoller met hun tijd zouden moeten omgaan. Hij hekelt ook de manier van controleren op permanente bewoning door de gemeente en vraagt zich af hoe het kan dat eigenaren slechts een beperkt aantal weken per jaar in hun eigen bungalow mogen recreëren, terwijl Poolse arbeidsmigranten op hetzelfde vakantiepark in soortgelijke bungalows wél mogen wonen.

De PVV’er wil dat de bungaloweigenaren niet langer als crimineel worden behandelt en de gemeente échte criminaliteit en overlast (door arbeidsmigranten op hetzelfde park) aanpakt. ‘Gaat u hiervoor zorgen’, vraagt hij Ollongren.

Kops trekt de zaak ook breder en vraagt de Minister of het niet zo moet zijn dat eigenaren zélf moeten kunnen bepalen hoe lang en hoe vaak zij in hun eigen, door henzelf gekochte en betaalde bungalow verblijven? ‘Bent u ertoe bereid dit op alle vakantieparken mogelijk te maken?’