Voorbereidingen bouw ‘Pionier’ gestart

woensdag 9 januari 2019 10:07

Blik op Zeewolde- Gisteren werd de bouwplaats achter Albert Heijn (Pioniersweg) ingericht. Daarmee zijn de voorbereidingen gestart voor de bouw van appartementencomplex Pionier dat bestaat uit 18 huurappartementen. Het gaat om 3 hoekappartementen en 15 tussenappartementen. De appartementen zijn 73 m2, hebben twee slaapkamers, een balkon/terras, een open keuken en een inpandige berging. Voor elk appartement is er een eigen fietsenberging op het achterterrein.

Pionier is ontworpen door BDG Architecten Almere en wordt ontwikkeld en gerealiseerd door bouwbedrijf Olde Rikkert Bouw B.V. De realisatie komt tot stand dankzij een financiële samenwerking met Woningstichting Nijkerk die als investeerder de ontwikkeling mogelijk maakt. De appartementen worden verhuurd en onderhouden door Woonpalet. In het verlengde van Pionier wordt het koop-appartementencomplex ‘Gouwzicht’ ontwikkeld. Gouwzicht bestaat uit 15 appartementen, waarvan er op dit moment 13 zijn verkocht. Woonpalet heeft overigens geen bemoeienis met Gouwzicht.

Als alles volgens planning verloopt wordt de nieuwbouw in de eerste helft van 2020 opgeleverd. Wanneer de huurappartementen geadverteerd worden op www.woonpalet.net is op dit moment nog niet bekend.