Volle zaal in The Lux praat over toekomst Zeewolde

woensdag 3 juli 2019 11:48

Blik op Zeewolde- Ruim zeventig Zeewoldenaren wilden wel meepraten over de toekomst (anno 2040)van hun dorp. Gisteravond werd in The Lux aan zeven tafels gesproken over tal van onderwerpen. het mooie is dat niet alleen de ‘usual suspects’ aanwezig waren, de mensen die er altijd bij zijn. Er werd gesproken over wat er goed gaat, wat er ontbreekt en wat er beter kan. Hieruit moet een toekomstvisie komen die in december aan de gemeenteraad wordt aangeboden. Die zullen de resultaten ‘meenemen’. De toekomstvisie wordt verwerkt in de omgevingsvisie.

Op een publieksbijeenkomst op 8 oktober worden de thema’s afgerond en uitgediept. Dat gaat volgens Jan Oosterkamp van het door de gemeente ingehuurde bureau BügelHajema op een bijzondere manier ‘U doet uzelf te kort als u daar niet bij bent.’

Hert proces om de toekomstvisie te maken is al enige tijd aan de gang, onder andere met gesprekken op de markt, in een menkar, koffietafels en bij (sport)verenigingen, middels een openbare enquête en een wedstrijd ‘Vlog your village’.