Vlees smaakt nooit meer hetzelfde (bij De Winkeltjes)

woensdag 30 januari 2019 15:11

Blik op Zeewolde- Vlees van De Biefstukboeven is (h)eerlijk en verantwoord biologisch vlees, zo uit de achtertuin van Flevoland op het bord. De Hereford koeien worden biologisch gehouden in het buitengebied van Flevoland. Ze leven een goed leven in hun kudde, met de kalfjes erbij. De dieren zijn niet kieskeurig: alles wat een beetje groen en sappig is staat op hun menukaart, zelfs distels vinden ze lekker. Door dit eetpatroon is de Hereford een ideale natuurbegrazer.

Voor veehouder Arjen Verschure is De Biefstukboeven een logische stap in deze tijd van bewuster (vlees) eten. ‘Wij eten al langer ons eigen vlees en verkochten aan familie en vrienden. De reacties op het vlees waren zo goed, dat we er eigenlijk meer mensen van mee willen laten genieten. Toen we de kans kregen om in De Winkeltjes (Winkelgalerij Ravelijn) een vriezer neer te zetten, was dat een schot in de roos. We krijgen heel veel goede reacties van de klanten; vooral over de smaak zijn ze enthousiast. Mensen willen minder vlees eten, maar dan wel goed vlees.

Consumenten die bewust eten, willen precies weten wat ze in hun mond stoppen. Niet dat anonieme vlees in plastic bakjes, maar vlees met een verhaal erbij. Ik heb al een paar keer in De Winkeltjes verteld over onze koeien en dan zie ik dat ons verhaal klopt, dat mensen erop reageren. Als ik erover praat, word ik elke keer weer zelf ook enthousiast; je kunt je liefde en aandacht voor je dieren ook goed overbrengen. Als je vlees van ons koopt is het puur, zo uit de natuur, geslacht bij de biologische slager en door ons team ingepakt voor de verkoop. Geen tussenschakels, je weet wat je eet. We hopen met De Biefstukboeven nog veel meer mensen in Zeewolde te verrassen met de goede kwaliteit van ons vlees.’

De Hereford is een goed vleesras, het vlees is mals, sappig en goed dooraderd. Het vlees wordt diepgevroren en vacuüm verpakt verkocht. Het assortiment bestaat uit onder andere biefstuk, riblappen, gehakt en rundersaucijzen. Ook aan eenpersoonshuishoudens is gedacht: de burgers en worstjes worden ook per stuk verkocht. Bevroren vlees kopen is misschien even wennen, maar met een paar makkelijke tips is het vlees binnen tien minuten klaar voor gebruik.

De Biefstukboeven werkt volgens het op=op principe. Pas als de koe in het geheel is verkocht, wordt er een nieuw dier aan de slager aangeboden. Kleinschalig en met aandacht: dat werkt. De Biefstukboeven heeft een eigen facebookpagina www.facebook.com/debiefstukboeven.

 

www.debiefstukboeven.nl