Vier keer betrapt zonder rijbewijs

donderdag 17 mei 2018 14:39

Geert Wind van de politie Zeewolde gaf vanochtend een overzicht van de gebeurtenissen van de afgelopen week waar zijn mensen bij betrokken waren. *Een 20-jarige Zeewoldenaar werd voor de vierde keer betrapt op het rijden zonder rijbewijs, de auto was ook nog eens geschorst (deze mocht dus niet de openbare weg op). De auto is in beslag genomen. De man beledigde ook een politieagent. Ook auto’s van anderen, die hun voertuig aan de man uitlenen, kunnen in beslag genomen worden als de uitlener zich bewust is van het rijbewijsloze van de lener.

*Bij de leegstaande school ‘De Zevenster’ aan het Vlierbesplein (die op de nominatie staat te worden gesloopt) werd ingebroken. Meerdere politie-eenheden werden opgeroepen. Het bleek om vijf nieuwsgierige jongeren te gaan, ze hebben niets vernield, maar alleen rondgekeken. De baldadigheid is bestraft met een Halt-straf. *Bij bungalowpark De Eemhof werd een personenauto gestolen. * Ook op De Eemhof werd van een motorfiets de uitlaat gedemonteerd. *Op de Zuiderzeeweg werd een fiets gestolen.

*Aan de Bosruiterweg hadden twee mannen ruzie. Een man werd met steekwonden naar het ziekenhuis vervoerd. De dader werd later aangehouden. De politie geeft nooit adressen dus niet bekend is of het gaat over het polenpark, het asielzoekerscentrum of recreatiepark. * Aan het langezand een aanrijding: een fietser kreeg een blackout en klapte tegen een geparkeerde personenauto aan. *Op de Vogelweg een aanrijding waarbij drie voertuigen betrokken waren. Twee auto’s moesten worden afgesleept.

*Op de Sportlaan zagen agenten een automobilist opvallend rijden. De 31-jarige vrouw uit Zwijndrecht bleek zoveel gedronken te hebben dat zelfs drie pogingen om haar te laten ‘blazen’ op het politiebureau mislukten. Dat wordt gezien als weigeren, de vrouw kan dan ook de hoogste boete tegemoetzien. *Op de Kruisboog zag de politie vijfjongelui in een auto en een bestuurder die er wat jong uitzag, het bleek een ‘Joyrider’ van 15 jaar die de auto had ‘geleend’ van  iemand die op vakantie was. *De parkeerplaats aan het eind van de Strandweg is bij mooi weer is hang out voor jongeren. Niets mee mis, maar wel om 03.30 uur als Zeewolde slaapt en geluid ver draagt.

*De 13-jarige jongen die afgeperst zou zijn op weg naar zijn school in Nijkerk, heeft dit verzonnen. De politie heeft er veel werk aan gehad, een tijd lang is er gepost door agenten op de plaats waar de jongens zouden staan, er is passantenonderzoek gedaan en er zijn gesprekken gevoerd. Ook is er op de plaats van het vermeende onheil een camera neergezet. Ook de gemeente heeft het nodige werk verzet. De jongen kreeg een halt-straf en  hem is professionele hulp aangeboden.