Verkiezingen Ondernemers van het jaar

maandag 14 september 2020 09:34

Blik op Zeewolde- Wie wordt de 0ndernemer van het jaar van Zeewolde en wie de Centrumondernemer van het jaar? De Bedrijfskring Zeewolde en de Vereniging Centrumondernemers Zeewolde zijn druk bezig met de komende verkiezingen. Het in de spotlights zetten van opmerkelijk en goed ondernemerschap behoort bij beide verenigingen tot de doelstellingen.

Het organisatiecomité heeft uitvoerig gesproken over Corona in relatie tot deze jaarlijkse verkiezingen. ‘Hoe meer we er bij stil stonden, hoe meer we de overtuiging kregen dat we juist ook in deze moeilijke periode excellent ondernemerschap in het zonnetje moeten zetten’, zegt Linda Pelser, bestuurslid  Bedrijfskring.

Van Centrumondernemers werd dit jaar mogelijk nog meer aanpassingsvermogen en creativiteit gevraagd om  verantwoord door de Corona-crisis te laveren. ‘We hebben veel creatief ondernemerschap gezien en bovendien was het ook hartverwarmend om te ervaren hoe de inwoners veel loyaliteit betoonden aan onze lokale ondernemers’, zegt Johan Safaric, voorzitter van de VCZ.

De organisatie is inmiddels drukdoende om alles goed geregeld te krijgen, uiteraard rekening houdend met de RIVM-richtlijnen. Het nomineren van bedrijven voor de hoofdprijzen voor zowel Ondernemer- en Centrumondernemer van het jaar is in volle gang. Voor de Centrumondernemer 2021 kunnen onze inwoners t/m 22 september ook nomineren via https://winkelhaven.nl/verkiezingen/.

Door iedere jury zal, op basis van de nominaties een longlist worden opgesteld. Die bedrijven zullen daarna door twee juryleden bezocht worden. Uiteindelijk zullen de jury’s van iedere prijs tot 3 finalisten komen die zich op de Ondernemersavond van donderdag 19 november a.s. zullen presenteren. Na het uitspreken van voorkeuren door ondernemers en consumenten zullen de jury’s in de loop van december de winnaars kiezen, die bekend zullen worden gemaakt op de Nieuwjaarsbijeenkomst van de Bedrijfskring in januari 2021.

De verkiezingen zijn een samenwerking tussen de VBZ (Verenigd Bedrijfsleven Zeewolde), BKZ (Bedrijfskring Zeewolde) en de VCZ (Vereniging Centrumondernemers Zeewolde) en worden mede mogelijk gemaakt door sponsoring van Zeewolde Zakelijk (gemeente Zeewolde), Rabobank Flevoland, Lentink  De Jonge Accountants en Management Partners Zeewolde)