Veel variatie jaarlijks concert De Muziekschool

maandag 16 juni 2014 11:01

Snerpende gitaren, loepzuivere violen en zelfs een compleet symfonieorkest. Dat kregen de bezoekers zaterdagavond voorgeschoteld tijdens het jaarlijkse concert van De Muziekschool. In een bomvol theater de Kluit begon de avond met de stevige klanken van de drumleerlingen. Een combo van piano, drums en basgitaar speelde daarna het nummer ‘Take Five’ van het Dave Brubeck Quartet, gevolgd door een mooie pianovertolking van een nummer van Justin Bieber en ‘On a Slow Boat to China’ door twee oudere leerlingen op gitaar en contrabas.
Na de zuivere klanken van een groot aantal violen luisterde het publiek naar een zeer lastige sonate van Johann Sebastian Bach op dwarsfluit. Het eerste deel van het programma werd toepasselijk afgesloten met ‘Listen to the Music’ van de Doobie Brothers, gespeeld en gezongen door leerlingen van de Popworkshops.

Na de pauze werd het podium vrijgemaakt voor het Symfonische Ensemble Zeewolde (SEZ) onder leiding van Ralph Peters. Het SEZ speelde verschillende nummers, waaronder een rockende bewerking van Vivaldi’s Vier Jaargetijden en Gangsta’s Paradise waarbij werd gerapt door een van de zangleerlingen. Tussen de nummers van het SEZ door lieten leerlingen op harp, klarinet, saxofoon, gitaar en dwarsfluit horen wat zij dit jaar hadden geleerd. Het programma werd afgesloten door het ensemble, aangevuld met een groot aantal leerlingen die gezamenlijk ‘Ode to Joy’ vertolkten.

Ook een instrument leren bespelen of meedoen in een band of orkest? Meer info op www.muziekschoolzeewolde.nl