Veel belangstelling voor sportschool Next Level en Level One

zaterdag 11 januari 2020 13:59

Blik op Zeewolde- Next Level en Level One zijn is een nieuwe sportschool of liever twee sportscholen onder één dak. Vanochtend, de grote stroomstoring die het hele dorp trof was net voorbij, toosten eigenaren Jeroen Visser en Edwin de Vos trots met de gasten die op de officiële opening waren afgekomen. ‘Samen hebben we al meer bereikt dan we elk apart hadden kunnen doen’, vertelde Jeroen Visser. De nieuwe sportschool is een krachtenbundeling van Body Plan Sport en The Gym.

Sinds het nieuws van het samengaan naar buiten is gekomen, komen er elke dag nieuwe leden bij die zich aangesproken voelen tot de vernieuwende concepten die er geboden worden.

www.nextlevelzeewolde.nl

In onderstaand artikel, dat eerder in de papieren maandkrant Blik op Zeewolde verscheen, vertellen Jeroen Visser en Edwin de Vos meer. 

‘Dit zou in een grote stad niet misstaan’, zegt Jeroen Visser. Het is ook niet mis wat hij en zijn compagnon Edwin de Vos hebben neergezet. Twee volledige sportscholen onder één dak en daarmee meteen de grootste ‘Fitness and more’ aanbieder in het dorp.Next Level is een volwaardige high end health club waar vanaf 1 december twee volledig nieuwe concepten aan worden toegevoegd. Level One is een compleet ingerichte en uitdagende basic sportschool van ruim 300m2 met de laagste prijsgarantie in Zeewolde. ‘Goedkoper ga je het niet vinden’. De accommodatie aan de Corridor is intern verbouwd en nu geschikt voor beide doelgroepen.

Trots laten Edwin en Jeroen de zes zalen zien. Een aantal wordt gevuld als The Gym, eind november, gaat verhuizen. ‘Eén en één is drie’, berekent Edwin de Vos. ‘We doen er nog een schepje bovenop.’

Anderhalf jaar lang zijn zij in het diepste geheim bezig geweest met het samengaan van de sportscholen Body Plan Sport en The Gym. In dit proces werden ze begeleid door Wim van den Noort van Management partners Zeewolde. In de organisatie verandert er weinig; de huidige medewerkers gaan allemaal mee en de leden houden hun vertrouwde trainer. Alle lessen worden zoveel mogelijk één op één overgezet, de fusie zorgt ervoor dat het aanbod groepslessen bijna verdubbelt. Voor de Next Level sporters wordt er een splinternieuwe sauna geplaatst door Bodyfit uit Zeewolde.

Veel aandacht gaat in het begin uit naar de sporters die van The Gym komen te zorgen dat ze zich thuis voelen in de nieuwe sportomgeving. Zowel Body Plan Sport als The Gym (en straks dus ook Next Level), zijn de enige twee sportscholen in het dorp die gecertificeerd zijn door NL Actief (voorheen Fit!vak). Daarnaast is Body Plan Sport een landelijk gecertificeerd preventiecentrum, een status die door Next Level wordt overgenomen. Hier draait het om gezond worden, gezond zijn en gezond blijven.

Level One heeft een eigen ingang. Leden kopen een polsbandje met chip en kunnen er doordeweeks van ’s ochtends 07.00 uur tot ’s avonds 22.00 uur komen sporten. In het weekend van 09.00 uur tot 14.00 uur.

Bij Next Level verzorgen fitnessinstructeurs persoonlijke begeleiding. Wie daar geen behoefte aan heeft kan kiezen voor Level One. Upgraden van Level One, met geel als huiskleur, naar ‘Next level’, huiskleur blauw, kan altijd.

In Next level is de apparatuur meer technologisch ondersteunt met als neusje van de zalm het nieuwe E-gym: een cirkeltraining van acht apparaten. Ook dit werkt met een polsbandje met een chip waar eenmalig data worden ingevoerd als lichaamslengte, gewicht en de doelstelling; bijvoorbeeld afvallen, conditie- of spieropbouw. Geperfectioneerde software stelt de apparaten in, houdt de prestaties bij en past zelf het programma aan; een echte E-coach. Ter geruststelling: er loopt ook een coach van vlees en bloed rond om de deelnemer te stimuleren en enthousiast te houden.

Nieuw en een primeur in Nederland, is FES, het FunXtion Experience System. Hierbij worden meerdere spiergroepen functioneel (in een keten van spieren) getraind. Op schermen worden de oefeningen voorgedaan, deze kunnen te voren worden samengesteld via een persoonlijke app. Trainen gebeurt hier niet met apparaten maar met ‘hulmiddelen’ zoals core bags, kettlebells, gym balls en elastieken.

Jeroen en Edwin kenden elkaar als ‘conculega’s’ en zijn ook in hetzelfde jaar, 1996, begonnen. ‘Als ondernemer wil je stappen zetten’, zegt Jeroen Visser, ‘en dan zie je dat de markt in Zeewolde nauwelijks beweegt terwijl het steeds drukker wordt.’ Het dorp telt zes sportscholen en een paar kleinere aanbieders van buitenfitness en fysiotherapeuten met een fitnessruimte. Edwin de Vos: ‘We kunnen nu vooruit, meer dan we alleen hadden gekund. We ontdekten al snel dat we elkaar kunnen versterken en ook niet onbelangrijk; we kunnen het ook goed met elkaar vinden.’