Unieke kans opgraving klein vrachtschip ‘live’ te zien

maandag 8 juli 2019 12:03

Blik op Zeewolde- Flevoland is het grootste droge scheepskerkhof ter wereld, met 430 wrakken. Slechts af en toe wordt er één opgegraven. In 1973 is een klein vrachtschip (belanden met stadsvuil) gevonden in de polder. Vijf jaar geleden werd in onderzoek gedaan naar de conserveringstoestand , waaruit geconcludeerd werd dat door de lage  grondwaterstand het scheepshout in een matige staat verkeert. Studenten van verschillende scholen en universiteiten werken nu mee (in een fieldschool) aan deze opgraving, ook werken vrijwilligers mee aan de opgraving.

Zaterdag 13 juli is er, van 11.00 tot 15.00 uur, een unieke kans dus om dit Flevolands erfgoed te zien en te komen kijken naar de opgraving en te zien hoe de archeologen, studenten en vrijwilligers de opgraving uitvoeren. Vanaf de werkschuur van Staatsbosbeheer, Groenewoudseweg 7, staat de route naar de opgraving aangegeven.

Met de auto: bij de werkschuur parkeren. Houd wel rekening met een wandeling van 15-20 minuten om de opgraving te bereiken. Met de fiets: de bewegwijzering volgen.