‘Beweegpark’ oefenterrein voor scootmobiels

vrijdag 15 december 2017 12:39

Blik op Zeewolde- De gemeente gaat het plan voor een ‘Beweegpark’ onderzoeken. Een dergelijk park moet een oefenterrein worden waar mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel, schootmobiel of een rollator kunnen oefenen om rijvaardigheden te trainen en zo ongelukken te voorkomen. Het park zou moeten bestaan uit onder meer stoepranden en andere obstakels die men in de openbare ruimte tegenkomt. Het park zou ook bestemd zijn om te trainen met de E-bike.

Het idee is afkomstig van Erik Wallenburg, zelf gebonden aan een rolstoel. Het idee achter het beweegpark is dat het aantal ouderen toeneemt en gebruik moet maken van genoemde hulpmiddelen en dat er landelijk gezien steeds meer ongelukken voorkomen door onervarenheid van de ouderen in het gebruik van deze middelen.

Leefbaar Zeewolde diende het plan in via een motie die alleen niet door de VVD werd aangenomen. Die partij meent dat trainen van ouderen door externe partijen hoort te gebeuren (die hier dan weer subsidie voor zouden kunnen aanvragen)

Wethouder Zijlstra ziet het plan wel zitten maar denkt dat er een samenwerking met de Atletiekvereniging (ic. binnen de atletiekbaan) mogelijk moet zijn. Deze vereniging zet in op een aantal maatschappelijke taken, waardoor hij wel een ‘synergie’ ziet.